A PNY adja az alapot.

A videókártyák gyártóitól nem idegen, hogy külsős cégekkel kooperáljanak. Erre a legjobb példa manapság az ASUS és a Noctua együttműködése. Az RTX 3070-ből készült először ilyen speciális verzió, majd az RTX 4080 is megkapta a saját, átalakított változatát. Szép kis felárat kérnek el értük a céget, ám az biztos, hogy sem a ventilátorok kibírhatatlan zajától, sem pedig a hűtés hatékonyságától nem kell félnünk, a legjobbak között van a piacon.

Úgy tűnik, hogy mások is megirigyelték ezt. A Computex 2023-as kiállításon rengeteg gyártó fedte fel az eddig titokban tartott fejlesztéseket. Az Asus egy tápcsatlakozó nélküli VGA-val kísérletezik, míg a PNY és a Cooler Master a fentebb emlegetett vonalat emelné egy újabb szintre.

4 és fél slotos bestiát lepleztek le!

Bizony, nem elírás az elképesztő vastagság. A kifejezetten rövidke, VERTO fantázianevet viselő RTX 4090 a manapság megszokott 3 slotos méret helyett 4.5 slotot emészten fel a gépházunkban. Ez értelmezhető mértékegységben kifejezve is közel 9 centiméter, mely a Noctua 4080-asát is lekörözi. Szerencsére a kártya hossza maradt a standard 30.5 cm, így ilyen szempontból nem kell félniük a potenciális tulajdonosoknak.

A kártya ventilátorait a Cooler Master szolgáltatja, két 12 cm-es ARGB példány képében, ám a pontos típusokat nem nevezték meg. Az azonban biztos, hogy ha egyszer piacra kerül a VGA, akkor kötelező tartozékként jár majd mellé egy-egy GPU tartó. Kis túlzással már az is elég, ha ránéz a kártya az alaplapunkra, aztán máris elsírja magát a PCIe foglalatunk. 

Forrás: Videocardz

Végre egy kis bereccsenés? – Így alakultak a videókártya árak 2023 májusában

 

×