Napokon belül folytatódik a legendás Diablo-játéksorozat, ami egy eszeveszett versennyel készül a legelszántabb rajongóknak.

Néhány nap múlva megjelenik az elmúlt 10 év egyik legvártabb videojátéka, a Blizzard legújabb nagy, teljes mértékben AAA-s alkotása, a Diablo IV.

Június 6., hajnali 1 óra.

A dátum azért is fontos, mert sajnos a botránycéggé vált stúdió ezelőtt utoljára 2012-ben adott ki egy ekkora volumenű alkotást, ami akkor pont a Diablo harmadik etapja volt. A Blizzard azóta csak mikrotranzakciókkal rommá pumpált multiplayer játékokat, régi klasszikusok újramelegítését, illetve a már meglévő címeik kiegészítőit kínálták a játékosoknak.

A Diablo IV-re előreláthatólag gigantikus lesz az érdeklődés, amit a 11 évvel ezelőtti Diablo III esetéből azért elég könnyű kikövetkeztetni. A Blizzardnál valószínűleg készülnek is a játékosok seregére, ezért már napokkal korábban elő lehet tölteni a démon és szörnyvadász mókát, sőt, a Digital Deluxe és az Ultimate Edition (drágább) kiadások tulajdonosai kereken 4 nappal előbb fejest ugorhatnak a legendás ARPG újabb részébe.

Az előtöltést az összes előrendelő május 31. hajnali 1 órakor indíthatja el PC-n, és generációtól függetlenül Xbox és PlayStation konzolokon. A játék hozzávetőlegesen 80-90 GB helyet követel majd magának, szóval nagyjából ekkora szabad hely jó, ha van a gépeken.

A drágább és megannyi extrával megpakolt kiadásokat választók a hivatalos rajt előtt, június 2-től – szintén hajnali 1-től – vethetik bele magukat a szörnyvadászatba és a lootolásba. Ez az előny viszont azért is lesz nagyon fontos, mert a Blizzard egy izgalmas versennyel is készül a legelhivatottabb rajongók számára.

A verseny tulajdonképpen nem áll másból, mint gyors szintlépésből. Az első 1000 játékos, aki eléri a Diablo IV legmagasabb 100-as szintjét a karakterével, annak a felhasználóneve felvésetik Lilith szobrára, ezzel is halhatatlan legendává válva a Diablo univerzumában.

Extra nehezítésként mindezt hardcore módban kell abszolválni, amiben egy sajnálatos halál bekövetkeztekor a játékos karaktere azonnal és örökre törlődik, majd egy új hőssel kezdheti elölről az egész kalandot.

Szóval nem különösebben kell amiatt aggódni, hogy hamar meglesz az 1000 játékos, ezért a verseny egészen szeptemberig biztosan élni fog. A halhatatlanság csarnokaként funkcionáló szoborra egyébként egy nyilvános képet vagy videót tartalmazó tweettel lehet felkerülni, amiben jól látszik a legnehezebb módban elért eredmény, illetve a „Tempered Champion” cím. A posztot a #Diablo4Hardcore hashtaggel, a teljes Battle. net BattleTaggel kell ellátni, amit a fejlesztők alaposan szemlézni fognak. Ha mindent rendben találtak, akkor repül is a kitüntetés.

Reméljük, ezúttal a szerverek is bírni fogják a hatalmas terhelést.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Nem akárki rendezte a Diablo 4 élőszereplős előzetesét

 

×