Egy egészen ígéretes játékra próbálhat most rá bárki, akinek hiányzik a rég letűnt Painkiller.

Az utolsó Painkiller-játék megjelenése óta eltelt vagy 11 év, és sajnos a Doom és a Serious Sam nyomdokaiban haladó sorozat ötödik etapja sajnos az idegeinket is a purgatóriumba küldte. Szomorú búcsúja volt ez egy egykoron még a Doommal is simán ringbe szálló játéksorozatnak, amihez hasonló élményt legközelebb pont a 2016-ban újjáélesztett Doom szállított.

Bár akadnak figyelemre érdemes próbálkozások (például a Metal: Hellsinger), pontosan olyan játékkal viszont, mint amilyen anno a Painkiller is volt, nem igazán találkozni. Megváltozott a világ, és már a nagy, nyílt világok a nyerők, ezért a legtöbb stúdió csak ritkán vállal be egy ilyen csőben-arénában szörnydarálós FPS-t.

De, ha a nagyobb stúdiók nem, vagy csak ritkán állnak elő egy ilyen henteldével, akkor majd a függetlenek – mint amilyen a Kruger & Flint Productions. A kisebb stúdió fejlesztői is nagy rajongói a műfajnak, ezért úgy döntöttek, hogy maguk próbálják meg betölteni a Painkiller hagyta űrt a hamarosan megjelenő első játékukkal, a Bloodhounddal.

A Bloodhound a 90-es évek kultikus FPS-einek élményét hozza el 2023-ba, ahogyan tette a 2000-es évek derekán a Painkiller is. Vagyis tömegével özönlő szörnyekre kell szórnunk az áldást, amíg csak bírjuk szusszal. Ehhez nagy segítség lesz a változatos fegyverarzenál, illetve a pályán elszórt múltidéző power-upok, melyekkel az utolsó csepp vért is kilőhetjük a démonokból. Emellett a látványra sem lesz sok panasz, amiért az Unreal Engine 4 felel.

A Bloodhound elméletileg még idén megjelenik, de hogy még jobban várjuk, most bárki teljesen ingyen kipróbálhatja a Steamen. A rövid, de annál velősebb és véresebb próbaverziót ITT TALÁLOD, ha pedig bejött a démonirtás, akkor mindenképp add a Kívánságlistádra.

 

Ezt is érdemes elolvasnod:

10 játék, amit nagyon vártunk, de aztán hatalmasat csalódtunk

 

×