A platformok legfrissebb akcióit alaposan átnyálazva összeszedtük azt a 10-10 legmegérősebb játékot, amiért alig kérnek el 3000 forintot. Az alábbi – kivétel nélkül fantasztikus – címeket a PS Store-ban és az Xbox Store-ban kell keresd!

A *-gal jelölt játékokkal csaltunk egy pár száz forintot, de az érintett játékokat ilyen olcsón vétek lett volna lehagyni a listáról.

XBOX ONE/SERIES X|S

1. ASSASSIN’S CREED: UNITY

Ár: 2845 ft | Eddig: 05.29.

Bár 2014-ben a Unity inkább az AC-sorozat legmélyebb pontjával volt egyenlő, mára azonban inkább egy jobb sorsra érdemes játékként hivatkozunk rá. A Ubisoft fejlesztői ugyanis nemhogy kijavították az összes megjelenéskori hibát, de tényleg egy olyan játékká tették a Unity-t, ami még most is büszkén megállná a helyét egy teljesen új címként.

A Unity egyszerűen gyönyörű, a parkour pedig itt volt a csúcspontján. A történet és a főhős is jóra sikeredett, és bár a kooperatív részek még midig idegesítőek, az 1700-es évek végi párizsi forradalmi hangulat mindenért kárpótol.

 

2. MAD MAX

Ár: 2095 ft | Eddig: 05.29.

Egyszerűen érthetetlen, hogy 2015-ben miért húzta le a gamer sajtó a Mad Max játékot, ami nemcsak gyönyörű, hanem a mai napig egy elképesztően szórakoztató kaland is. Max videojátékos kalandja nyers, zord és brutális, tele erőszakkal, verekedéssel, és autós üldözésekkel és összecsapásokkal, melyek hihetetlenül látványosak. A játékban emellett túl is kell élnünk, benzin és víz után kell konstans kutatnunk, fejlesztenünk kell a verdát is, hiszen az autós ütközeteken túl a sivatagi homokvihar veszélye is fenyeget.

 

3. SPEC OPS: THE LINE

Ár: 1195 ft | Eddig: 05.29.

A játékipar szégyene, hogy a Spec Ops: The Line nem lett gigantikus siker, pedig nemhogy egy zseniális akciójáték lett, de történetében is olyat mutatott, amitől valóban kirázza az embert a hideg. A Spec Ops az Xbox 360-as generáció egyik legjobbja, ami még ma is simán a betonba képes ejteni az állakat. A grafikája kissé ugyan már meg-megkopott, mégis nagyon ajánlatos leülni elé, mert tényleg egy újszerű, remek megoldásokkal teli, emlékezetes, de megrázó kalandban lehet része a játékosnak.

 

4. THE DARKNESS II

Ár: 1195 ft | Eddig: 05.29.

Ha valaki megkérdezné tőlem, hogy melyik szerintem a világ valaha készült legjobb képregényből készült videojáték-adaptációja, akkor azonnal, bármiféle agyalás nélkül a The Darkness 2-t vágnám rá.  A The Darkness 2 ugyan az előző előtti konzolgeneráció éke volt, igazán sikeres – teljesen érthetetlen módon – sosem tudott lenni.

Pedig a játék 2022-ben is csodálatosan néz ki, nagyban köszönhetően a képregényes látványvilágnak, de a fordulatos története előtt is csak meghajolni tudunk. Ez azonban senkit ne tévesszen meg, a The Darkness ugyanis egy kifejezetten brutális játék, aminek főszereplője egyáltalán nem finomkodik azokkal, akik az útjába kerülnek. Sajnos azonban a sikertelenség még erre a csodára is rányomta a bélyegét, ezért mindenkit figyelmeztetek a játék végi cliffhangerre, vagyis csak az indítsa el, akit nem zavar, hogy a történet folytatását már csak a képregények hasábjain olvashatja.

 

5. KINGDOM COME: DELIVERANCE

Ár: 1795 ft | Eddig: 05.29.

A Kingdom Come: Deliverance az elmúlt évek egyik legérdekesebb szerepjátéka, ami tulajdonképpen a történelmi időkbe, a középkorba repíti a játékost. A legjobb, hogy itt, Európában játszódik, így még a rettegett magyarokkal is összefuthatunk a gyönyörű tájakon.

 

6. WATCH DOGS: LEGION*

Ár: 3735 ft* | Eddig: 05.29.

A Ubisoft szinte mindent megpróbált, hogy sikerre vigye a Watch Dogs-szériát, ám hiába csináltak tök jó játékokat, a közönség bizalmát a 2014-es első etappal elvesztették. Pedig nagyon is érdemes ránézni a Legionra, ami egy alternatív, de nagyon is lehetséges jövőbeli Londonba kalauzol, ahol a hackerek a legnagyobb szabadságharcosok. Óriási, teljesen szabadon bejárható részletgazdag város, irdatlan mennyiségű tennivaló és irányítható karakter garantálja, hogy egy percig se unatkozzunk.

 

7. FAR CRY 5*

Ár: 3295 ft | Eddig: 05.29.

A Far Cry-sorozat egy ponton megcsömörlött kissé, és bár az ötödik számozott felvonás sem lett tökéletes, már csak a hangulatos amerikai vidékért érdemes telepíteni. Nyilván itt is minden akad, amit egy Far Cry-tól megszokhattunk: gigantikus játéktér, brutális mennyiségű tennivaló, emlékezetes főgonosz, és aranyos állatpajtik.

 

8. VAMPYR

Ár: 2500 ft | Eddig: 05.29.

A Dontnod a Life is Strange-dzsel alaposan letette a névjegyét a játékiparban, amit eddig még nekik sem sikerült megugraniuk. Pedig próbálkoztak rendesen: a Vampyr is ennek a bizonyítéka, ami szakítva a korábbi beszélgetős narratívával egy szerepjátékosabb, nyíltabb, brutálisabb és akciódúsabb kaland lett. A sztori szerint egy neves orvos rejtélyes körülmények között vámpírrá változott, ám teljes tudatánál maradva úgy dönt, a kéretlen erejét az emberek megsegítésére fordítja a járvánnyal sújtott Angliában. Igen ám, de mint a történet során kiderül, nagyon is ínycsiklandó az az emberi vér.

 

9. FAR CRY 3: BLOOD DRAGON

Ár: 2700 ft | Eddig: 05.29.

Minden idők legjobb Far Cry-jához készült legjobb kiegészítő, amit most teljesen önálló formában vehetünk meg. A Blood Dragon a 80-as évek neonfényes sci-fi akciófilmjein gyúrta ki magát: pörgő akció, parodisztikus-atomvicces sztori, stílusos grafika, melyek miatt 10 év után is fantasztikus élmény.

 

10. SOUTH PARK: THE STICK OF TRUTH

Ár: 2370 ft | Eddig: 05.29.

Valószínűleg keveseknek maradt ki minden idők egyik, ha nem a legjobb sorozat-adaptációja, ami egyenest South Parkba repít bennünket. A sztorit Matt Stone és Trey Parkerrel közösen hozták össze, amit még a sorozathoz is szorosan kötődik, szóval a vásárlás előtt vagy után meg is lehet nézni az idevágó (Xbox One vs. PS4) dupla-epizódot. A játék fantasztikusan adja vissza az ikonikus animációs sorozatot, és mivel az egész olyan, mintha egy részt néznénk, a grafikája is példátlanul időtálló.

PLAYSTATION 4/5

1. DISHONORED 2

Ár: 1418 ft | Eddig: 05.25.

A Dishonored 2 a folyatatások iskolapéldája, és bár sok kritikát kapott a kevés újdonság miatt, az egyik legtökéletesebb és leghangulatosabb steampunk játék az elmúlt néhány évből. A történet pár évvel az első rész után veszi kezdetét, és bár választhatjuk a korábbi főhőst is, úgy az igazi, ha a hercegnővel, Emily-vel veselkedünk neki az izgalmas kalandnak.

 

2. SLAY THE SPIRE*

Ár: 3076 ft | Eddig: 05.25.

A Slay the Spire bár nem való mindenkinek, aki viszont szereti a rogue-like műfajt, na meg a gyűjtögetős kártyajátékokat, annak egy kötelező darab. Ami pedig a játék hosszát illeti, nos, ezzel a végtelenségig is el lehet játszani, mivel a teljesítendő szinteket teljesen véletlenszerűen generálja.

 

3. THE DIVISION 2

Ár: 1423 ft | Eddig: 05.25.

Az első The Division leginkább a Ubisoft túlmozgó marketingcsapata miatt lett csalódás, egyébként meg egy abszolút korrekt, egészen hangulatos looter shooter lett. A második része sem lett rosszabb, sőt, egészen jót tett a levegő és évszakváltás a The Division univerzumának, ami továbbra is hosszú-hosszú órákra képes teljesen beszippantani azt, aki leül elé. Persze kell hozzá egyfajta gyűjtögetős attitűd, hiszen mégiscsak egy looter shooterről van szó, de aki szereti az izgalmas, taktikázós akciókat, a fantasztikus poszt-apokaliptikus környezetet, annak egy kötelező darab.

 

4. WAHAMMER 40.000: INQUISITOR – MARTYR

Ár: 2098 ft | Eddig: 05.25.

A Warhammer 40K sci-fi világában játszódó Inquisitor – Martyr több szempontból is érdekes lehet nekünk, magyaroknak. A roppant szórakoztató ARPG-t ugyanis a budapesti illetőségű Neocore Games készítette, azaz szinte minden, amit a játékban látunk magyar kéz munkát dicséri. És még csak nem is rövid: csak a kampány önmagában gyorsan letudva körülbelül 21-22 órát tesz ki, ami mellékküldetésekkel együtt már inkább 35 játékórára saccolható, ha viszont teljesen ki akarjuk pörgetni, akkor 70+ órával érdemes kalkulálni.

 

5. DEUS EX: MANKIND DIVIDED – DIGITAL DELUXE EDITION

Ár: 2323 ft | Eddig: 05.25.

A Deus Ex: Mankind Divided megjelenésekor nem kifejezetten nyerte el a rajongók tetszését, mert szerintük érdemben nem sokat fejlődött az előző felvonása óta. Évekkel később visszatekintve viszont teljesen alaptalan volt a siralmuk, a Mankind Divided ugyanis egy egészen zseniális játék lett, ami a sorozat egyik legjobb darabja is egyben. Az RPG-elemekkel teletűzdelt sci-fi akciójáték hosszú órákra a képernyő elé szegez, a legjobb pedig, hogy még manapság is remekül fest.

 

6. METRO: EXODUS – GOLD EDITION

Ár: 2798 ft | Eddig: 05.25.

A Metro-sorozat eddigi legjobb darabja, ami kinyitja Artyom előtt a világot. Vagyis azt, ami megmaradt belőle, azt viszont nagyon. A játékban eddig sosem látott szabadsággal fedezhetjük fel az atomkatasztrófa utáni világot, ami még sötétebb titkokat és borzalmakat rejt, mint a metró alagutai.

 

7. WATCH DOGS: LEGION*

Ár: 3748 ft | Eddig: 05.25.

A Ubisoft szinte mindent megpróbált, hogy sikerre vigye a Watch Dogs-szériát, ám hiába csináltak tök jó játékokat, a közönség bizalmát a 2014-es első etappal elvesztették. Pedig nagyon is érdemes ránézni a Legionra, ami egy alternatív, de nagyon is lehetséges jövőbeli Londonba kalauzol, ahol a hackerek a legnagyobb szabadságharcosok. Óriási, teljesen szabadon bejárható részletgazdag város, irdatlan mennyiségű tennivaló és irányítható karakter garantálja, hogy egy percig se unatkozzunk.

 

8. PROTOTYPE – BIOHAZARD BUNDLE

Ár: 2548 ft | Eddig: 05.25.

Bár a Prototype-játékokat legalább akkora nagy vétek kihagyni, mint amekkora be nem váltott ígéretek voltak. Mégis, egészen mámorító érzés a felhőkarcolók között szökellni, miközben hatalmas helikopterekkel és tankokkal vadásznak ránk az emberek, akik a pusztító fegyvereik ellenére is teljesen esélytelenek az emberfeletti mutánserővel rendelkező antihősökkel szemben. A legjobb, hogy a Biohazard Bundle mind a két játékot hozzánk vágja – most potom pénzért.

 

9. SPIRITFARER: FAREWELL EDITION

Ár: 2622 ft | Eddig: 05.25.

A Spritfarer az egyik legcsodálatosabb videojáték, ami valaha készült. Nem csak a grafikája, hanem a játékmenete és az üzenete is leláncol, ami a halál tényének elfogadásáról és feldolgozásáról mesél a játékosnak Stella történetén keresztül, aki a révész helyére lépve próbálja teljesíteni a távozó lelkek utolsó kívánságait. A Spiritfarer 2020 egyik legjobb játéka lett, amit több ízben megválasztottak a legkiemelkedőbb indie alkotásnak. Vétek kihagyni!

 

10. THIEF

Ár: 1063 ft | Eddig: 05.25.

A 2014-es Thief soft-rebootként is értelmezhető folytatás eléggé megosztotta annak idején a közönséget, pedig egyáltalán nem volt egy rossz játék, sőt. Igaz, több ízben eltért az eredetitől, mégis remek mód emelte át a szériát a modern korba. Itt-ott egyszerűbb, másutt gyorsabb és akciódúsabb lett, miközben próbálta megőrizni a legendás elődei örökségét is.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Ha elbukik az Xbox, akkor vele bukhat a komplett konzolos gaming is

×