Pokoli mese a távoli jövő emberiségéről, ami egymással háborúzó népcsoportokra szóródott szét a Naprendszerben és új világokat tár fel.

A nyáron meg is érkezik mindenféle vezető platformra a Telltale Games és a Deck Nine közös fejlesztésében készült The Expanse: A Telltale Series című folytatásos videojáték. A Térség című KILENCRÉSZES regényfolyamból előbb szuperizgalmas és látványos tévésorozat készült (nálunk az Amazon Prime-on elérhető), és egy ideje tudni lehet, hogy játékot is fejlesztenek belőle – olyan korábbi élvezetes címek alkotói, mint a The Walking Dead, a The Wolf Among Us és a Tales from the Borderlands.

Forrás: Telltale Games

A Telltale Games nemrég a Future Games Show: Spring Showcase alkalmával árulkodott A Térség nyomán készülő játékról – emlékeztet a GameStar. Akkor egy sokat sejtető, nyomasztó játékmenet videó is napvilágot látott. A 24. században játszódó történetben az emberiség már úgy-ahogy meghódította a Naprendszert, de a Földön, a Marson, Jupiter holdjain és például egy aszteroidaövön élő népcsoportjai között egyenlőtlenül vannak elosztva a bányászati javak és élelmiszerek, ami folyamatos feszültségforrás, mígnem egy idegen lényeknek tulajdonított technológia féreglyukakat nyit a mélyűr ismeretlen, de termelésre és kolonizálásra alkalmas bolygói felé. Ezeknek a járatoknak a felügyelete robbant ki brutális háborút a embercsoportok között.

 

A narratíva a játékban is egy regény- és tévésorozatra fog emlékeztetni (ezt erősíti a Camina Drummer szerepét újra eljátszó Cara Gee jelenléte is), hiszen a The Expanse: A Telltale Series összesen öt, kéthetente megjelenő résszel bővül a különböző platformokon. A tévés produkció előzménytörténetét elmesélő game rajtját a minap hirdették ki, azzal a megjegyzéssel, hogy „ehhez hasonló élményben még senkinek sem volt része”. Az űrkaland 2023. július 27-én érkezik meg, ezekre a platformokra: PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox One, Windows, Xbox Series X|S, Epic Games Store.

Addig ezekre is érdemes rápróbálnod:

Amikor a légüres pokol is élvezetes – Ez a 10 legjobb sci-fi játék a világűrben

 

×