A világűrben rejlő lehetőségek ugyanolyan végtelenek, mint maga a galaxis, és ezt élvezetes, hátborzongató, izgalmas módon dolgozzák fel a játékok.

Kevés nehezebb feladat létezik, mint a tíz legjobb világűrben játszódó game-et sorba állítani, úgyhogy nem is tesszük. Az alábbi lista inkább gyűjtemény, mint rangsor, amiből a vége-hossza nincs franchise-okat (mint például a Star Wars) kihagytuk, de a néhány részes, remekül fejlődő sorozatokat, vagy elemeiben újjászületett remake-eket semmiképp. Te mit hiányolsz a listáról? Írd meg kommentben a hír Facebook-bejegyzése alatt!

ALIEN: ISOLATION

Több hasonlónak kellene készülnie. Az Alien: Isolation egy túlélő horrorjáték (az egyik legjobb a műfajban), ami 15 évvel az első Alien-film után játszódik. A karakterünk Amanda Ripley, Ellen lánya – vele kell valahogy megtalálni az anyját a Szevasztopol űrállomáson.

 

Az Alien: Isolation annyira mesterien bánik a félelemmel és a lopakodással, hogy azt tanítani kellene, ahogy a rendkívül magányos atmoszféra megteremtését is. Ha egy kicsit is rajongsz az Alien-filmekért, az Isolation a te játékod: irány a rettegéssel teli kaland és a menekülés, egyedül, a nagy, gonosz idegenek elől, akik mindent megtesznek érte, hogy az arcodba mártsák az állkapcsaikat.

DEAD SPACE

A Dead Space egyszerre borzalmas és élvezetes élmény. Ez is egy zseniális, ráadásul nemrég felújítva is megjelent túlélő horror: olyan mint a Resident Evil vagy a Silent Hill az űrben. A Dead Space tényleg minden idők egyik legjobb űrjátéka. Elkötelezett abban, hogy a frászt hozza rád a lénydizájnokkal, a hátborzongató atmoszférával, az izgalmas narratívával és a központi rejtéllyel.

 

A játék talán legjobb része a harc. Az első fegyver, amit megszerzel, a plazmavágó – ez a legjobb és legegyszerűbb eszköz arra, hogy az ellenséget simán feldarabold. Perverz, hogy mennyire véresen jó móka mutálódott végtagokat lecsapkodni az idegenekről. A játék feszült túlélési narratívája is említésre méltó, és két folytatása van, amelyek szintén hozzák az izgalmakat és a megfelelő adrenalinszintet.

DESTINY 2

Bár a Destiny 2 nem hozott túl sok változást az elődjéhez képest, tény, hogy sokat javított a már meglévő dolgokon. Őrzőként játszol egy mitikus sci-fi világban, ahol a Föld az utolsó biztonságos hely, és neked minden áron meg kell védened. Játékon belüli és kiegészítő vásárlásokkal ugyan jobban, de lényegében ingyenesen játszható.

 

A Destiny 2 mindenből kínál egy kicsit – dungeon crawling, lootolás, co-op, epikus boss csaták és addiktív PVP. Rengeteg RPG-elemet és természetesen FPS-elemeket is tartalmaz. Valójában ez minden idők talán legjobb űrjátéka és az egyik legjobb FPS lövöldéje.

ELIT DANGEROUS

Az Elite Dangerous az 1995-ös Frontier: First Encounters folytatása, ami a Tejútrendszerben játszódik, és egy nagyon meghatározó, masszívan multiplayer űreposz. Egy kis hajóval és kevés pénzzel indulsz neki a galaxisnak, amiben nem csak utat kell törnöd magadnak, de túl is kell élned.

 

A játékosok fejleszthetik a hajójukat, harcolhatnak, bányászhatnak, csempészhetnek és felfedezhetik az egész galaxist. Még jobb, hogy a játék Oculus Riftre is elérhető, így ha módod van rá, teljes VR-élményt is kínál. Csak el ne hányd magad, mikor a hajód irányíthatatlanul pörögni kezd!

EVE ONLINE

Az EVE Online már nagyon régóta létezik. Ez egy közösségi, űrhajós MMORPG, amellyel már majdnem két évtizede játszik a világ. A több mint 7800 csillagrendszerrel és a több mint 350 repülhető hajóval hihetetlenül sok lehetőség rejlik benne.

 

Ismert a strukturálatlan, játékosok által irányított világáról, benne saját, önállóan működő gazdasággal, hadviseléssel és politikával. Jól példázza a világa méretét egy néhány évvel ezelőtti csata, a „B-R5RB vérfürdője”, ami 21 órán át tartott, és több ezer játékos vett részt benne.

HALO INFINITE

A Halo Infinite eléggé megváltoztatta az eredetileg ismert űrjátékot. Bár a játékmenet alapstruktúrája nem változott, a játék félig nyitott világa a korábbi részekhez képest jobban átstrukturálta a Halo tájképét. Master Chief Hookshotjának hozzáadása lehetővé tette viszont, hogy gyorsabban tudj utazni.

 

A multiplayer ugyanolyan jó, mint a korábbi iterációk: szuper a barátokkal közös csapatmunka, az, hogy 4v4-ben győzhetjük le az ellenséget, vagy a kedvenc fegyvereinkkel ugorhatunk bele a Deathmatchekbe.

MASS EFFECT LEGENDARY EDITION

A Mass Effect-sorozat az elmúlt évtizedek legjobban kidolgozott sci-fi történetei közé tartozik. A Legendary Edition mindhárom részt és a hozzájuk tartozó DLC-ket gyűjti össze egyetlen gyönyörű csomagba. A Mass Effect világa szakszerűen kidolgozott, és tele van űrutazással meg idegen fajokkal.

 

Az új Mass Effect megjelenésével a láthatáron éppen itt az ideje, hogy újra belevesd magad a játékba, vagy hogy újonnan ismerd meg a sorozatot. Az, ahogy ezek a játékok használják a döntéseidben rejlő lehetőségeket és ahogy ezek a döntések hullámokat vernek az egész galaxisban, igazán páratlanná teszik a történetmesélést, ami a legjobbak egyike a gaming világában.

NO MAN’S SKY

A No Man’s Sky hosszú utat tett meg a kezdetek óta. A mostanra kialakult világa vibráló, élettel teli, és beváltja a kezdetben tett ígéreteket. Szinte végtelen mennyiségű világot fedezhetsz fel, akár a barátaiddal együtt is.

 

Ha szereted a bázisépítést, az anyagvadászatot és élvezed az új felfedeznivalók keresését, a No Man’s Sky mindet hozza, köszönhetően a folyamatosan fejlődő világának. A bolygók tele vannak új életformákkal, amelyeket dokumentálhatsz – feltéve, ha túléled a velük való találkozást.

THE OUTER WORLDS

A The Outer Worlds egy akció-RPG, rengeteg humorral. Az utóbbi évek egyik legjobban megírt és legnívósabban szinkronizált játéka. Mindezen felül pedig izgalmas és magával ragadó harcokat tartogat.

 

Az Outer Worldsben egy űrtelepes vagy, aki a galaxis szélére vezető úton arra ébred, hogy megállt vele az idő. Hasonlóan az olyan játékokhoz, mint a Mass Effect és a Dragon Age, ez a cím is tele van döntésekkel, amelyek alapjaiban határozhatják meg, hogy a játék végül milyen történetet mesél el neked.

PREY

A Prey egy sci-fi thriller, amelyben nem minden az, aminek látszik. Morgan szerepében egy olyan kísérlet kulcsfontosságú alanya vagy, ami természetesen rosszul sül el. A Prey a Talos I-en, egy Hold körül keringő űrállomáson játszódik: jól ott ragadtál, és valahogy túl kéne élned a napokat-órákat-perceket.

 

A rád támadó gyilkos idegenekkel szemben azért egész sok esélyed van, mert mindenféle képesség és fegyver áll a rendelkezésedre. Mindez bőséges lehetőséget ad improvizációkra is, ami még izgalmasabbá teszi a Prey-t.

Azért a földi utópiák is elég menők:

A 10 legjobb posztapokaliptikus játék evör – A pusztulás is lehet szép!

 

×