Az Apple maga leplezte le a funkciót.

Már csak alig pár hétre vagyunk az Apple évenként megrendezett konferenciájától, a WWDC-től. Az alapvetően programozóknak szánt előadásokon kívül a publikum a friss iOS főverzióba is betekintést nyerhet, illetve több esetben új hardvereket is leplezett le már a cég. Az Apple azonban megelőzve a szivárogtatókat, saját maga árult el néhány izgalmas újítást.

A friss fejlesztést Personal Voice néven illeti a cég. Az iPhone és iPad felhasználók szó szerint elkészíthetik a hangjuk digitális változatát. Ezt követően pedig gyakorlatilag a készélünk beszélhet helyettünk egy-egy FaceTime vagy sima hanghívás során.

Miért lehet többek számára ez jó?

Alapvetően az olyan felhasználóknak akar kedveskedni az Apple, akiknek a beszédkészsége valamilyen oknál fogva nem tökéletes. A telefon egy 15 perces hanganyagot rögzít, melyet az adatok védelme érdekében helyileg dolgoz fel különféle AI/MI technológiákkal. Az így kapott szintetizált hangon olvassa fel a felhasználó által nemes egyszerűséggel begépelt szöveget. A magyar nyelv támogatása még erősen kérdéses, erre lehet, hogy júniusig nem is kapunk már választ. A diktálás funkció azonban hosszú évek óta működik a hazai felhasználóknál is, így nagy eséllyel a Personal Voice-ra sem kell sokat várnunk, ha az első időszakban még nem ízlelhetjük meg az újdonságot.

Forrás: HVG/CNBC

Mindenki imádni fogja – Zseniális újdonság érkezett a WhatsAppba

×