A Meta aktívan fejleszti az alkalmazást.

A WhatsApp az elmúlt években rengeteget fejlődött, ám úgy tűnik, hogy a Meta továbbra sem hagyja abba a kemény munkát. Az applikáció fejlesztői bejelentették, hogy hamarosan mindenki számára elérhető lehet egy olyan biztonsági funkció, melyet minden csevegőalkalmazásban kötelezővé kellene tenni. Ez pedig nem más, mint a Csevegés zárolása nevet viselő opció. A funkció szerencsére nem is akar sokkal több lenni, mint amit a név sejtet. Egy extra biztonsági réteget vihetünk fel a meglévő beszélgetéseinkre, melyek ilyen-olyan okokból kiemelten érzékeny képeket, információkat tartalmazhatnak.

Nézzük is, hogy működik majd!

A vállalat közleménye szerint az adott csevegés zárolás után egy külön mappába kerül majd át. Azokhoz a beszélgetésekhez csak akkor férhetünk hozzá, ha megadjuk a készülékünk jelszavát vagy valamilyen biometrikus azonosítással igazoljuk magunkat. A fejlesztők gondoltak az értesítésekre is, a zárolt csevegések értesítései nem jelenítik meg azok tartalmát.

A HVG azt is elárulta, hogy a csevegés zárolásához rá kell koppintani egy személy vagy csoport nevére, és ki kell választani a zárolási lehetőséget. A csevegés megjelenítéséhez lassan le kell húzni a képernyőt a bejövő üzenetek mappában, majd el kell végezni a hitelesítést. Napokon belül mindenkinek elérhetővé válik a fenti funkció, érdemes lehet akár manuálisan is frissítenünk az applikációt az App Store és Play Store alkalmazásokban.

Nem jött be a Windows 11? – Így válthatsz vissza pikkpakk Windows 10-re

×