A WoW addiktív multiplayer, de hogy ennyire! Egy streamer Ukrajnában akkor sem hagyta abba, mikor közelített felé az igazi bombázás.

Az utóbbi bő egy évben sok szó esett már az ukrán nép elszántságáról. A hírcsatornák folyamatosan arról számolnak be, hogy szuverén szomszédaink hogyan próbálják a háború borzalmai ellenére is folytatni mindennapi életüket, legyen szó munkáról, vásárlásról, társasági életről vagy épp’ az orosz támadók elleni küzdelemről, illetve akár csak egy kis játékról.

Bármi is történjék a világukban, néhány ukrán továbbra is kedvenc videojátékaival tölti az időt,

de akad olyan tartalomkészítő is, aki a YouTube-on és a Twitchen a bombázás ellenére sem hagyja abba a közvetítést. Ez is egyfajta tiltakozás az országukat ért támadás ellen, mivel az ellenség csak akkor arathat győzelmet, ha a félelmet elülteti az emberek szívében. Ez egyik ellenálló, aki csak azért sem hajlandó lemondani az élet örömeiről, az ukrán punisher3d: a Gaming Bible egy Reddit-posztban szúrta ki, hogy a streamert az egyre közeledő bombázás sem képes kibillenteni az egyensúlyából.

Forrás: punisher3d, Twitch

A Redditen megosztott videóban robbanások hallatszanak a távolból, de aztán az ijesztő hangok egyre közelednek a népszerű MMORPG-vel, a World of Warcrafttal játszó punisher3d otthonához. Látszólag nem rázza meg túlságosan az eset, feltehetően azért, mert náluk, sajnos, mindennaposak az ilyen események. Punisher3d a robbanások hallatán idegesen elneveti magát és folytatja a játékot, élő közönség előtt.

Ukrainian streams WoW while russia attacking his city
by u/Bomokk in LivestreamFail

Tényleg döbbenetes, hogy a fickó, ha össze is rezzen és meg is ijed, nem úgy reagál, ahogy a legtöbbünk tenné, ami valóban azt jelzi, hogy sokszor hall hasonlót odakintről. A fórumban egy másik ukrán elmagyarázza: valószínűleg nem forgott veszélyben az élete, mert a legtöbb ilyen robbanást nem egy becsapódó orosz bomba, hanem a hazai légvédelem valamelyik tüzérségi ágyúja hallatja. Mondjuk az sem sokkal szívderítőbb, hogy punisher3d otthona közelében ellenséges repülőkre, vagy rakétákra kell tüzet nyitnia az ukrán honvédeknek. Ha kíváncsi vagy, hogy hogyan játszik ez a tökös streamer még ilyen körülmények között is, erre találod a csatornáját.

A háború és a gaming egyébként élesben is összefonódik Ukrajnában:

A Steam Deckkel irányítják a lövegtornyokat Ukrajnában

 

×