Az idei E3 lefújása miatt minden nagy cég saját rendezvényen csapja ki az asztalra az újdonságokat. A PlayStation lehet az első.

A nyár első heteiben minden nagy gyártó és jelentős stúdió kihirdeti, hogy milyen játékok fejlesztésén dolgozik. Az eseményeket külön-külön hirdetik meg, miután lemondták részvételüket – az ezzel el is maradó – E3-on. Legnagyobb meglepetésre most kiderült, hogy a Sony Interactive Entertainment valószínűleg hetekkel megelőzi a konkurenciát.

A következő nagy PlayStation Showcase már a következő hetekben megrendezésre kerülhet

árulták el bennfentes források a VGC-nek. A digitális eseményen készülő PlayStation-játékokat vonultatnak fel, már e hónap végén, vagy június elején. Ezzel várhatóan elébe mennek a júniusra tervezett egyéb nagy eseményeknek, köztük a Summer Game Festnek.

Az állításokat a Giant Bomb mindig jól értesült újságírója, Jeff Grubb is megerősítette: a minap azt írta, hogy szerinte a PlayStation Showcase-re már a május 25-i héten sor kerülhet. Ha az állítások helytállóak, akkor ez a PS esemény több hetes, nagy videojáték-bemutatókat felvonultató sorozatot indít majd el, mintegy pótolva a törölt E3 kiállítás programjának egy részét.

De kiket előz be alaposan a Sony?

A cég taktikusan kivárta, amíg mindenki meghirdeti, hogy milyen eseményt tart az E3-as szereplés helyett. A Summer Game Fest például, amit „az érkező videojátékok globális rajongói ünnepeként” emlegetnek, negyedik éve tér vissza, ezúttal 2023. június 8-án, csütörtökön, egy élő nyitóműsorral. A világpremiereket, játékdemókat és nagy bejelentéseket ígérő show közönség előtt zajlik majd, a kaliforniai Inglewoodban lévő YouTube Theater at Hollywood Parkban.

A Summer Game Festet az idei Xbox Games Showcase követi a sorban, június 11-én, vasárnap, magyar idő szerint este héttől. Egyelőre nem tudni, hogy ez a showcase meddig fog tartani, de közvetlenül utána tartják meg a Starfield Direct bemutatóját, ami mélyebb betekintést enged a Bethesda várva várt sci-fi RPG-jébe.

A következő nagy nyári eseményt az Ubisoft rendezi, június 12-én, hétfőn. A rendes éves Ubisoft Forward szintén élő esemény lesz, de ennél többet egyelőre nem igazán tudni róla.

A fentiek alapján egyértelmű, hogy egy nagy összefoglaló kiállítás helyett – amilyen az Electronic Entertainment Expó (E3) lett volna – 2023-ban több kisebb, saját kiadói eseményen derülnek ki a legforróbb újdonságok. Az E3-at a hivatalos indoklás szerint erőforráshiány miatt fújták le, miután lemondta a szereplést az eseményen a Nintendo és az Xbox is. A PlayStation válaszát meg se várták a szervezők, de egyedül nyilván ők sem álltak volna porondra.

Erről bővebben itt írtunk:

Hivatalos: Idén is elmarad az E3, de már nem a járvány miatt

 

×