Úgy tűnik, hogy a világ egyik legnagyobb videojáték-rendezvénye már nem azért marad el, mint a korábbi években.

Ó, igen, a jó öreg E3. A rendezvény a világ egyik legnagyobb videojáték-expója volt hosszú évtizedeken keresztül. Aztán jött a koronavírus, és évekig nem lehetett élőben megtartani. Közben szinte az összes videojáték-kiadó rájött, hogy tulajdonképpen online is tudnak játékbemutatókat tartani, sokkal szélesebb közönség számára, így nincs is szükség az E3-ra. A nagy kiadók már jelezték, hogy nem mennek az E3-ra.

Most hivatalosan is bejelentették, hogy az E3 idén is elmarad, érdeklődés hiányában.

Majdnem egy évvel azután, hogy bejelentette visszatérését, az Entertainment Software Association ma bejelentette, hogy az ide E3-at törölték – írja az amerikai IGN.

Két forrás is megerősítette, hogy a szervezők ma egy e-mailben azt írták a partnereknek, hogy az E3 2023 iránt „egyszerűen nem volt elég nagy az érdeklődés ahhoz, hogy olyan módon valósítsák meg, ami megmutatná az iparág méretét, erejét és hatását”. Arról már nem írtak, hogy a következő évben ismét próbálkoznak-e.

Az IGN cikkét követően a szervezők nyilatkozatot adtak ki:

„Nehéz döntés volt, mert mi és partnereink rengeteg erőfeszítést tettünk az eseményért, de azt kellett tennünk, ami az iparágnak és az E3-nak is jó. Nagyra értékeljük és megértjük, hogy a vállalatok nem tudtak volna játszható demókat készíteni. Azoktól, akik elkötelezték magukat az E3 2023 mellett, sajnáljuk, hogy nem tudunk olyan bemutatót biztosítani, amilyet megérdemeltek”.

Az eseményt június 13. és 16. között tartották volna a Los Angeles Convention Centerben, ráadásul 2019 óta ez lett volna az első élő E3-as esemény. Az eseményt 2020-ban a COVID-19 járvány miatt törölték, és bár 2021-ben tartottak egy digitális változatot, 2022-ben ismét elmaradt. Utána megpróbálták „újjáéleszteni”, de láthatóan nem sikerült.

Az E3 idei visszatérését tavaly júniusban jelentették be. A hírre az iparág több nagy neve, az Xbox, a Nintendo, a PlayStation és legutóbb a Ubisoft is bejelentette, hogy semmilyen módon nem vesz részt az E3-on, inkább saját online bemutatókat szerveznek. Így a szervezők valószínűleg rájöttek, hogy a játékipar legnagyobb szereplői nélkül nem igazán van értelme E3-at tartani.

Ezt láttad már?

Akciófigyelő | Nagy AAA játékot is ingyen kapsz az Epictől – több mint 8000 forintot spórolhatsz

 

×