A Google is úgy döntött, hogy bevezeti a kék pipát az e-mail címek mellé, ennek azonban valóban nagy haszna lesz minden felhasználónak.

Bizonyára hallottatok róla, hogy nemrég a Twitter is bevezette a kék pipát, ami azt jelöli, hogy az illető profil a Twitter Blue előfizetője. A Facebookon a kék pipa a hiteles profilokat jelöli, most pedig a Google is a kék pipa bevezetése mellett döntött. Ez azért is jó hír, mert nagyon jó célt szolgál.

A Gmailes kék pipával az adathalász és spam leveleket tudjuk kiszűrni.

Az utóbbi időben ugyanis nagyon elszaporodtak azok az e-mailek, melyek „látszólag” hivatalos cégektől, például bankoktól érkeztek. A tökéletes e-mail-másolatok azonban adathalász oldalra vezetnek. Sajnos az igazi cégtől érkező és a kamu e-mailt nagyon nehéz volt megkülönböztetni. Ebben segít majd a Gmailes kék pipa.

Azok az e-mail címek ugyanis, melyek kék pipát kapnak, valóban hiteles forrásból, valós cégtől érkeznek. A kék pipa segít majd abban, hogy el tudjuk dönteni, valóban hivatalos levelet kaptunk, vagy adathalászok áldozatai vagyunk.

A Google a bejelentésben már azt is elárulta, hogy a szolgáltatást már el is kezdte bevezetni, így ha ilyen kék pipával találkozol, akkor tudhatod, hogy miről van szó. Olyan cégtől kaptál levelet, aminek valóban ez a hiteles e-mail címe.

Ez láttad már?

KRITIKA: A Galaxis Őrzői 3. az egyik LEGJOBB Marvel-mozi. És pont.

 

×