Úgy alakult, hogy a PS5 DualSense kontrollerre kiválóan alkalmas volt arra, hogy segítse a mesterséges megtermékenyítést és a fogantatást.

Egyre egyértelműbb, hogy a Sony PS5 kontrollerre igencsak jól sikerült. A szlogen, hogy a „játéknak nincsenek határai” most igazolást is nyert, a kutatóknak hála. Nem sokkal azután, hogy beszámoltunk arról, hogy a Steam Deckket előszeretettel használják az ukrán fronton, érkezett a hír, hogy a PlayStation 5 kontrollerével életet is lehet adni.

Gyerekek is születettek a DualSense kontrollerrel végzet mesterséges megtermékenyítésnek hála.

A kutatók ugyanis a PlayStation 5 DualSense kontrollerrét arra használták, hogy azzal irányítsák a mesterséges megtermékenyítést végző robotot. Ez annyira jól sikerült, hogy a kísérletek óta több baba is született ennek hála. Mindez része annak a kísérletnek, hogy a megtermékenyítést egyszerűbbé és megfizethetőbbé tegyék.

Az MIT Technology Review beszámolója szerint a kísérletre a New York-i New Hope Fertilitási Központban került sor. A kutatók az Overture Life nevű startup által készített spermarobotot használták néhány petesejt megtermékenyítésére. Úgy döntöttek, hogy a rendszert szinkronizálják egy PS5 DualSense kontrollerrel, amivel aztán mozgatták a robottűt, és sikeresen helyeztek el spermiumot több petesejtbe. A beszámolók szerint mostanra két kislány született ennek segítségével.

Más szakemberek kevésbé optimisták, mivel szerintük a folyamathoz nagy mértékű precizitásra van szükség, így ez kockázatos lehet. Persze lehet, hogy a szkeptikusok még sosem próbálták ki a PS5 kontrollerét, és nem tudják, hogy milyen lenyűgöző érzékelésre képes.

A szülők szerencséjére úgy tűnik, hogy a mérnökhallgató által használt DualSense kontroller kiválóan teljesített, és életet adott. Jó, mi?

Ezt láttad már?

Legszebb horror evör? – Ámulunk és bámulunk az új Layers of Fear UE5-ös bemutatóján

 

×