Pár napja élesedett egy új béta verzió.

2023 januárjában úgy tűnt, hogy megszűnhet az egyik legnépszerűbb PC-s segédprogram. Az MSI Afterburnert nem csak tuningra vethetjük be, hiszen a vele együtt érkező RivaTuner segítségével kiválóan monitorozhatjuk számítógépünket. A programot többször ajánlottuk az elmúlt években bejegyzéseinkben. Sajnos, az orosz-ukrán háború miatti szankciók sajnos nem igazán segítették a fejlesztő munkáját az utóbbi bő egy évben.

Alexey „Unwinder” Nicolaychuk pár hónapja még kimondottan sötét jövőképet vázolt fel a projektről. Akkor úgy tűnt, hogy új verzió már nem is biztos, hogy készülhet, hiszen az MSI-től sem kapott már egy ideje fizetést a programozó. Úgy tűnik, hogy az utóbbi három hónapban sikerült megoldást találni a problémára.

Pár nappal ezelőtt érkezett is egy friss verzió, mely több régóta kért fejlesztést is tartalmaz!

Az alábbi újdonságokról mindenképp érdemes lehet néhány szót ejteni:

  • Bekerült a RTX 40 kártyák támogatása
  • A GDDR6X RTX 3060 Ti kártyák is teljes támogatás élveznek
  • Az AMD Radeon RX 7900 kártyák tulajdonosai is örülhetnek
  • Néhány később érkező AMD és Nvidia GPU-ra is felkészítették már a programot
  • Részleges támogatást kaptak a Ryzen 7000 és 13. generációs Intel processzorok
  • Mostantól a frissítés is gördülékenyebb lesz, hiszen a korábbi, nem működő szerver helyett az újat ellenőrzi a program

Ha szeretnéd letölteni az MSI Afterburner új verzióját a szintén frissebb RivaTunerrel együtt, azt az MSI hivatalos oldalán vagy a Guru3D-n teheted meg. A Google keresést érdemes manapság elkerülnünk, hiszen rengeteg fizetett, kamu oldalt dob fel a kereső.

Forrás: HotHardware

Máris ellenfelet kaphat a ROG Ally és a Steam Deck? – Új szereplő érkezett a piacra

×