Egyelőre bizonytalan az egyik legismertebb és legkedveltebb overclocking szoftvert jövője.

Az MSI Afterburner évek óta a legnépszerűbb overclocking eszköz a gamerek körében, amit szerintem senkinek nem kell bemutatni. Azt azonban már talán kevesen tudják, hogy hogyan készül és hogy milyen kétséges helyzetbe került most. A orosz-ukrán háború miatt kialakult helyzet és a szankciók miatt bizony az sem biztos, hogy lesz jövője a szoftvernek.

A programozó Alexey „Unwinder” Nicolaychuk szerint lehet, hogy Afterburner projekt meghal.

Igen, az MSI Afterburnert egyetlen programozó, Alexey Nicolaychuk készíti, a szoftver azonban most az ukrajnai háború alatt licencproblémákkal küzd. Az Oroszországban élő Alexey aszerint az MSI támogatása nélkül a szoftver mehet a levesbe. Az Oroszországgal szemben alkalmazott szankciók miatt ugyanis most kiderült: Alexey már 11 hónapja nem kapott fizetést, és csak önszorgalomból, szabadidejében dolgozik az alkalmazáson.

Egy nemrég megjelent fórumbejegyzésben Alexey maga számolt be a problémáról, ahol azt írta: a tajvani MSI a politikai helyzetre hivatkozik, amikor nem teljesíti a szerződést, és nem fizet a fejlesztésért. Ez viszont azt jelenti, hogy a programozónak másból kell élnie, nem igazán van ideje és energiája az Afterburnerre.

Forrás: Dayfr.com

A bejegyzés megszületése után nem sokkal az MSI hivatalosan is reagált a sajtónak az üggyel kapcsolatban. Eszerint a csapat foglalkozik a problémával. Jelenleg sajnos a háború és a szankciók miatt nem tudnak sikeresen utalni, és jelenleg is dolgoznak a probléma megoldásán.

Jelenleg tehát úgy tűnik, hogy az MSI Afterburner jövője bizonytalan, nem garantált, hogy lesznek frissítések, illetve hogy a szoftver felismeri majd a legújabb videokártyákat. Persze az is lehet, hogy jön helyette valami más.

Ez is érdekes lehet:

Videojáték-hősök, akik zombiként élednek újjá a The Last of Us világában

 

×