Igencsak felpezsdült a handheld szegmens.

Úgy tűnik, hogy a Steam Deck 2021-es debütálása után ismét egyre többen próbának betörni a Handheld szegmensbe. Eddig is láthattunk már különféle, akár a Deck hardverénél 2-3x erősebb kütyüket, ám brutális árcédulákkal. Az Asus legújabb terméke ezt szeretné megszakítani, a nyers erőben egyértelműen jobb ROG Ally a pletykák alapján alig lesz drágább, mint az 512-es Steam Deck.

Ezzel nehéz versenyezni, ám úgy tűnik, hogy mások is megpróbálnák. Az AOKZOE név nem mond itthon sokat, ám nem most kezdték. Az A1 Pro termékükre azonban duplán megérheti majd odafigyelnünk. Olyan árazást kapott, mely szintén versenyképes lehet a mai piacon, gyorsan kihívót kapott maga mellé a ROG Ally.

Nézzük is, hogy mit tud a masina!

A legolcsóbb variáns kedvezményes áron már 799 dollárért megkaparintható. A 32 GB RAM alap, ahogy az 512-es tárhely is. A számolásért az AMD Ryzen 7840U processzora és 12 RNDA3 grafikus mag felel majd. Az iparági pletykák alapján a Ryzen Z1 Extreme éppen ezekre épül, így gyakorlatilag az Ally hardvere köszönt vissza ránk ebben a termékben is. A kijelző fényereje várhatóan gyengébb lesz, ahogy nagy eséllyel a 120 Hz-ről is le kell mondanunk. Ennek ellenére izgalmas próbálkozásról beszélhetünk. Úgy tűnik, hogy a Deck megjelenése után jöhet a második nagy vízválasztó korszak a szegmensbe az erősebb, de nem elszállt árcédulás gépeknek köszönhetően.

Forrás: Videocardz

Sokat alakult – Így néztek ki az Asus ROG Ally első prototípusai

 

×