Itt sem bízták a véletlenre a dolgot.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, az Asus napokon belül leleplezi a ROG Ally pontos specifikációját és árazását. Az első bejelentés szerencsétlen időpontra eshet, ám annál nagyobbat üthet majd a tényleges termék. Az árat illetően érkeztek már pletykák, ám ezeket óvatosan kell kezelnünk. Az viszont biztos, hogy néhányan már kicsomagolhatták, próbálgathatták a kütyüt, köztük a TheVR-os srácok is, ám bővebb információt ők sem oszthatnak meg az embargó lejárata előtt.

A külföldi médiumok közül talán az Engadget engedett a legnagyobb bepillantást a kulisszák mögé. Nem csak a nyákon figyelő Ryzen Z1 Extreme chip bukkan fel a képeken. A Steam Deckhez hasonlóan az ASus mérnökei is rengeteg formával, kialakítással kísérletezgettek. Ezek egy részét meg is őrizték az utókornak, így vethetünk is rájuk egy pillantást.

Így néztek ki az Ally korai példányai!

A fenti képen is jól látható, hogy a papírból kivágott próbálgatások mellett nyomtatott műanyag példányokkal is próbálták megtalálni a tökéletes formát a tervezők. Úgy tűnik sikerült is elérniük a célt, az első tapasztalatok alapján kényelmes használatot biztosít a kézikonzol.

Az sem titok már, hogy egy speciális Ryzen Z1 chip hajtja majd a bestiát. Ez a Ryzen 7 7840U alapjaira épül, 6 és 8 magos kialakításban érhető majd el. A grafikus teljesítményért négy vagy tizenkét mag felel majd, a pletykák alapján két verzió érkezhet az Asus Ally-ból. Az olcsóbb példány a fentebb említett 6 processzor mag + 4 grafikai mag párosát kaphatja meg, míg a drágább változat a 8 processzor magos és 12 grafikai maggal felszerelt Extreme variánst. Már csak két hét és minden kiderül!

Tényleg félhet a Steam Deck? – Kiszivároghatott a ROG Ally ára

 

×