Jóval barátságosabb árcédulát kaphat, mint az elsőre gondolni lehetett.

Április 25-én az Asus hivatalosan is leleplezte a ROG Ally kézikonzolt. A részletesebb bemutatásra még május 11-ig várnunk kell, ám az előzetes információk alapján kifejezetten ütős készülékről beszélhetünk. Sokan Steam Deck gyilkosként kezdték el emlegetni, ám ehhez nem elég a nyers erő. Jelenleg is találunk a piacon a Valve eszközénél jóval erősebb kütyüt, de az árcédula is ennek arányával növekszik.

Az Asus pontos árat még nem árult el, ám azt mindenhol világossá tették, hogy 1000 dollár alatt akarják tartani. Sokan ezért 899 vagy 999 dolláros árcédulával kalkuláltak, mely messze elmaradna a Steam Deck remek ár-érték arányától. Úgy tűnik azonban, hogy a Best Buy idő előtt publikálhatta a ROG Ally amerikai árát.

699.99 dolláron debütálhat az erősebb modell!

Bár az európai és az amerikai végfelhasználói árak eltérnek majd, mindenképp ütős árról beszélhetünk. A sokkal erősebb hardverrel, szebb és jobb kijelzővel felszerelt ROG Ally alig 50 dollárral kerül többe a kifullozott, szintén 512 GB tárhellyel rendelkező Steam Deckhez képest. A 64 GB-os Steam Deck modellt továbbra sem veri ár-érték arányban semmi a piacon, ám a többi modellnek komoly vetélytársa lehet majd az Asus újdonsága. A pletykák szólnak egy gyengébb Ally variánsról is, melyet a fenti árcédula alapján 549-600 dollár környékére várhatunk. A hivatalos leleplezésig érdemes lehet óvatosan kezelni a hírt, ám az biztos, hogy izgalmas versengésnek nézünk elébe.

Forrás: BestBuy / Videocardz

Itt a ROG első Windows-alapú kézikonzolja – Ilyen a ROG Ally

×