Igazak a pletykák? Tényleg bekerül a Star Wars Jedi: Survivor a Game Pass kínálatába?

Az elmúlt pár napban a közösségi média különféle zugaiban nem egyszer jött szembe velem az a kérdés/kijelentés, miszerint jön(-e) az április 28-án megjelent Star Wars Jedi: Survivor a Microsoft játékszolgáltatásába, a Game Passba – kérdőjellel-felkiáltójellel a végén.

Nos, bár elsőre teljesen légből kapottnak tűnhet már eleve a gondolat, azért némi alapja van a dolognak. De még mielőtt rátérnék a részletekre, gyorsan elspoilerezem: a frissiben megjelent Jedi: Survivor tényleg be fog kerülni a Game Pass kínálatába.

A kérdés csak az, hogy mikor?

De ne rohanjunk ennyire előre. Mégis honnan a fenéből szedem azt, hogy a legújabb Star Wars játék tényleg érkezik majd az Xboxos-PC-s játékszolgáltatásba? Nos, mert EA. A játékot az Electronic Arts egyik zászlós csapata, a Respawn Entertainment készítette, ami azért fontos, mert a kiadó játékai előbb vagy utóbb bekerülnek az EA Play katalógusába.

Pontosabban már be is került, csak a prémium csomagba, amit azok érhetnek el, akik EA Play Pro tagsággal rendelkeznek. Ez egy drágább konstrukció, mint az alapcsomagok (havi 5500 forint), cserébe viszont az EA összes saját gyártású játékával már a megjelenés napjától kezdve (de van, hogy előbb) megkötések nélkül lehet játszani. Természetesen idővel az olcsóbbak kínálatába is bekerül, de erre általában egy évet kell várni.

Ez azért fontos a számunkra, mert a Microsoft és az EA két éve jól összepacsizott, ami azt jelenti, hogy aki befizet a Game Pass Ultimate-re, az automatikusan megkapja az alap EA Play összes előnyét és játékát. Tehát, amikor az EA szolgáltatásába kerül a Jedi: Survivor, pontosan azon a napon lesz elérhető a GP-ben is.

Ha a Fallen Ordert vesszük alapul, akkor erre egy teljes évet kell majd várnunk, azaz 2024. április 28-nál előbb ne nagyon számítson rá senki.

Persze simán előfordulhat, hogy ezúttal nem várnak vele ennyit, és valamikor már 2023 végén bekerül a Game Pass Ultimate-be, de jobb ebben nem reménykedni. Már csak azért sem, mert az összes hibája ellenére is hatalmas sikernek néz elébe a Survivor, amit a szaksajtó több helyütt minden idők egyik legjobb Star Wars videojátékának is kikiáltott. Ez pedig EZEKKEL A KLASSZIKUSOKKAL a háta mögött azért elég nagy szó.

Fontos ugyanakkor kiemelni, hogy a sima Game Pass előfizetők nem fogják elérni, hiszen az EA Play csak az Ultimate-tagok privilégiuma. Aki tehát szeretné majd a szolgáltatásból megismerni Cal Kestis legújabb kalandját, annak érdemes lesz felváltania rá.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Megjavult a Star Wars? – Ez lehet a messzi, messzi galaxis új aranykora?

×