Teljes titokban forgatták le, úgyhogy derült égből érkezett a következő felvonásról szóló bejelentés. Rögtön kiadtak hozzá egy előzetest is.

Elképesztő sztárparádéval, sokféle idősíkot (a hippikorszaktól a távoli jövőig) és helyszínt (poros országutaktól egy űrállomásig) bejáró hatodik évadot jelentettek be a Fekete tükör (Black Mirror) című zseniális Netflix produkcióhoz. Az antológia sorozat eddig is bővelkedett a meglepetésekben: elvont történetek és események, váratlan és brutális fordulatok jellemezték, a legmagasabb színvonalú színészi játékokkal és látvánnyal. De ami a meglepetéseket illeti, most magának a hatodik felvonásnak a létezésével is kiakasztották a feszültségmérőket.

Az évad teljesen váratlan berobbanásával az előzetes is viccel, hiszen két tévét néző karakterrel zárul, akik közül az egyik a döbbenettől kifakadva azt mondja,

„Mi a f@sz ez? Hogy a f@szba lehet ez?”

Valahogy így érezte magát mindenki, aki belefutott már a sorozat valamelyik epizódjába, ami annyira eltér minden megszokottól, amennyire csak lehetséges. Bár a sorozatrészek minden esetben más-más történetet dolgoznak fel, egy ponton remekül találkoznak: a címnek megfelelően tartanak „görbe (fekete) tükröt” a társadalom és a közönség felé.

 

„Mindig is úgy éreztem, hogy a Black Mirrornak egymástól teljesen különböző történeteket kell bemutatnia, és folyamatosan meg kell lepnie az embereket – és engem is -, különben mi értelme lenne? Olyan sorozatnak kell lennie, amelyet nem lehet könnyen meghatározni, és amely folyamatosan újra és újra feltalálja magát” – idézi a Filmsor Charlie Brooker showrunnert. Az író producer a 6. évad kapcsán hozzátette: „az ismert Black Mirror-védjegy mellett néhány új elemmel is találkozhatunk – köztük olyanokkal, amelyekről korábban megesküdtem, hogy soha nem fognak megtörténni, csakhogy feszegessük annak paramétereit, hogy mi is az a ‘Black Mirror-epizód’.

A történetek hangvételükben még mindig Black Mirror-szerűek – de néhány őrült kilengéssel és minden eddiginél nagyobb változatossággal”.

A Black Mirror 6. évadja júniusban lesz a Netflixen, rengeteg ismerős arccal! A szereplőgárda: Aaron Paul, Anjana Vasan, Annie Murphy, Auden Thornton, Ben Barnes, Clara Rugaard, Daniel Portman, Danny Ramirez, Himesh Patel, John Hannah, Josh Hartnett, Kate Mara, Michael Cera, Monica Dolan, Myha’la Herrold, Paapa Essiedu, Rob Delaney, Rory Culkin, Salma Hayek Pinault, Samuel Blenkin, Zazie Beetz.

Szuper lesz, de mi magyarok inkább ezt várjuk ebben az évben a Netflixen:

Nézd Budapestet Mark Ruffalo Netflix-sorozatában – II. világháborús helyszín a magyar főváros

 

×