Az Activision-Blizzard részvények árfolyamán is meglátszik a nemrég született drasztikus brit döntés.

Tegnap mi is beszámoltunk róla, hogy nem kapott éppen jó híreket a Microsoft, miután a brit hatóságok nem engedélyezték, hogy a cég felvásárolja az Activision-Blizzardot. A brit Verseny- és Piacfelügyelet szabályozó hatósága a Microsoft-Activision fúzió ellenzésével nehéz helyzetbe hozta a játékkiadót.

Az Activision-Blizzard részvényei közel 12%-ot zuhantak, mivel az Egyesült Királyság blokkolta a felvásárlást.

A hír hatására az Activision részvényei néhány óra alatt 86,74 dollárról 76,50 dollárra zuhantak. Ez idén a legnagyobb és a leggyorsabb értékvesztés. A piac arra számított, hogy a felvásárlás hatalmas lehetőség lesz a befektetőknek, az üzlet blokkolása azonban sokak kedvét elvette. Az Activision részvényei korábban egyre csak emelkedtek, mivel a brit szabályozó hatóságok nyitottnak tűntek a tárgyalásokra.

Mind az Activision-Blizzard, mind a Microsoft megfogadta, hogy fellebbez a döntés ellen, abban a reményben, hogy a döntést visszavonják. Ez azonban nagyon ritka, ugyanakkor a Microsoft vezetői kijelentették, hogy nem adják fel.

A fúziónak egyébként 2023. július 18-án van lejárati határideje. Ha a fúzió nem tisztázódik, vagy addig nem sikerül tárgyalni a hosszabbításról, a Microsoftnak 3 milliárd dolláros felmondási díjat kell fizetnie az Activisionnek.

Ezt láttad már?

Senki sem tudta, de új évad készült a Netflix talán legjobb sorozatához

 

×