Egy jó árcédulával sokak kedvence lehet majd.

Az Nvidia és az AMD is jelentkezett a tavalyi évben új videókártyákkal. Egy azonban közös volt. Mindkét cég a felső kategóriát célozta meg. Az Nvidia az RTX 4090 és 4080 kártyákat küldte csatába, míg a vörösek az RX 7900 XT és XTX modellekkel szórták meg a boltok polcait. Az Nvidia 2023-ban sem hagyta abba a munkát, januárban a 4070 Ti, míg áprilisban a 4070 debütált.

Az igazi középkategóriát azonban még egyik gyártó sem látta el új példánnyal. Nvidia oldalról már hallani lehetett pletykákat a 4060, 4060 Ti modellekről, ám az AMD csendben várt. Egészen idáig. A hét közepén friss pletykák érkeztek egy új Radeon kártyáról, mely az alsóbb árszegmenset hódítana meg.

Heteken belül érkezhet az RX 7600 XT!

Az AMD várhatóan május 15-én adja át a tesztpéldányokat a weboldalak, tartalomgyártók számára. Az MSRP áran futó kártyákról szóló tesztek május 24-én jelenhetnek meg, a drágább, külsős példányokat boncolgató írások pedig két nappal később. A megjelenés a két időpont között, május 25-én esedékes. A kártya várhatóan 8 GB-nyi memóriával és 32 számítási egységgel lesz felvértezve. A fogyasztása 175W környékén alakul, az erejét a 3060 Ti környékére várhatjuk, ám a hivatalos mérésekig óvatosan kell ezt kezelnünk. Ahogy manapság lenni szokott, az árcédula lehet döntő ismét. Az azonban kijelenthető, hogy ha a Ray Tracing hidegen hagy minket, az AMD videókártyák jobb ár-érték aránnyal rendelkeznek manapság.

Amatőr módon nevezte el a kártyát az MSI – Az Nvidia be is tiltotta

 

×