Egy hét sem kellett a tiltáshoz.

Az Nvidia tavaly szeptemberben leplezte le az Ada – RTX 40XX kártyák felhozatalát. Azóta négy példány is megérkezett a boltok polcaira. A vásárlók jelenleg az RTX 4090, 4080, 4070 Ti és 4070 kártyák közül válogathatnak. Az alsóbb kategória benépesítése még várat magára, így nem meglepő, hogy új RTX 30-as példányok is felbukkannak a boltok polcain az utóbbi időben.

Az MSI sem kivétel, pár hete lepleztek le egy újabb RTX 3060 Ti példányt. A VGA a RTX 3060 Ti SUPER 3X nevet viseli. Az egyedi GPU design a SUPRIM alapjaira épült, ám néhány dolog lespórolásával olcsóbb lehetett volna annál. Úgy tűnik, hogy ezen már nem kell gondolkodnia a gyártónak, az Nvidia visszahívásra utasította az MSI vezetőségét.

Az ok? A kártya nevével nem stimmelt valami!

Bár az RTX 30-as szériában nem volt „Super” elnevezésű kártya, az RTX 20 esetében egy komplett paletta is létrejött ezen a néven. Érthetetlen az MSI névválasztása, hiszen tudhatták, hogy az Nvidia harapni fog erre a félreérthetőség miatt. Nem is kellett sokat várni a cég lépésére, alig egy hete érkeztek meg a boltok polcaira a kártyák, máris vissza kell hívnia az összeset az MSI-nek. Csak a szállítási és marketing költségeket számolva is erősen mínuszos volt ez a szerencsétlen döntés, remélhetőleg a jövőben sem az MSI, sem a többi gyártó nem akar félrevezető nevet adni a kártyáinak.

Forrás: Videocardz

Dupla memóriát pakolt az RTX 3070-re a brazil modder – Ennyivel lett jobb a kártya

 

×