A megjelenés után két évvel is tud még meglepetést okozni.

Több mint két éve jelent meg az RTX 3060 videókártya, mely erőben az előző generáció 2070-es modelljét is legyűrte. Külön érdekesség, hogy míg az erősebb RTX 3070 és 3060 Ti 8GB memóriával érkezett a piacra, addig a 3060 12GB-ot kapott az Nvidia mérnökeitől. Abban az évben sokakat össze is zavarhatott ez a tény, hiszen első ránézésre kifejezetten félrevezető is lehet.

Azóta egy 8GB-os modell is felbukkant a piacon, mely mérhetően kevesebb FPS-t tud kisajtolni magából. Úgy tűnik azonban, hogy az óriáscég műhelyében egy harmadik példány is bevetésre áll vagy állt, melyről már 2020 végén is pletykáltak. Ezúttal is a Videocardz munkatársai szúrták ki az internetre kerülő nyomokat.

Megjelenik valaha az RTX 3060 „Super”?

Míg a 8 és 12 GB VRAM-mal ellátott 3060 példányok 3584 CUDA maggal rendelkeznek, addig a „Super” változat már 3840 darabbal végezné a számításokat. Sem a memória mérete, sem annak specifikációja nem mutatna változást a legelső példányhoz képest, ám így is kellemesebb FPS számokat olvashatnánk le. A nyomok az MSI-hez vezethetőek vissza, ám árulkodó lehet a BIOS fájlok kiadása ideje. 2020 decemberére teszik ezt a külsős programok, így nagy eséllyel egy már soha meg nem jelenő kártyáról beszélhetünk. Most, hogy már az RTX 4060 is hamarosan megérkezhet, nem is nagyon lenne értelme kiadni a Super változatot. Ennek ellenére izgalmas lett volna látni, hogy mire képes a valóságban.

Egy év után offolja a Bitcoin-bányászchipek gyártását az Intel

 

×