A jelek alapján várható volt.

Sem a régi, sem az új PC felhasználók számára nem ismeretlen a Prt Scr gomb. A Print Screen (rövidítve Print ScrnPrnt ScrnPrt ScrnPrt ScnPrt ScrPrt Sc vagy Pr Sc) egy gomb, amely a legtöbb számítógép, laptop billentyűzetén megtalálható. Néhány 60%-os vagy annál kisebb perifériára ez nem igaz, ám FN gombbal akkor is előhívható. Általában a billentyűzet ugyanazon részén helyezkedik el, mint ahol a Break vagy a Scroll Lock gomb.

A neve sem véletlen. A régebbi, parancssoros operációs rendszereknél, mint például az MS-DOS, ezen billentyű lenyomásával a szöveges üzemmódú képernyőmemória puffere a nyomtatóportra másolódott. Lényegében a billentyű lenyomásának pillanatában látható képernyőtartalom ki lesz nyomtatva. Modern rendszerek esetében eddig a gomb megnyomása után a vágólapra került a képernyő teljesen tartalma.

Úgy tűnik, hogy a Microsoft változtatna ennek működésén!

A Verge arra lett figyelmes, hogy a legutóbbi, egyelőre még csak fejlesztői ágon figyelő Windows verzióban valami megváltozott. A Prt Scr lenyomása után ezentúl a Képmetsző indul majd el, nem pedig a korábbi, évtizedekig alkalmazott művelet. Ennek lecserélésére jelenleg is lehetőségünk van a Beállítások – Kisegítő lehetőségek részen, ám úgy tűnik, hogy heteken, hónapokon belül ez lehet az alapértelmezett. Jelenleg úgy tűnik, hogy visszaállhatunk a megszokott megoldásra is, de nem lepődnénk meg, ha pár éven belül teljesen kikopna a régi funkció.

Forrás: HVG / The Verge

Sok probléma okozója? – Így kapcsolhatod ki a Windows Fast Bootját

 

×