Miért érdemes PlayStation 5-öt venni? Az exkluzív játékok miatt? A konzol elegáns dizájnja miatt? Nos, a jelek szerint nem annyira a különleges kontroller miatt.

Azt gondolom, hogy ha valami a PS5 mellett szól, az biztosan az, hogy a kontroller használata mindig különleges élményt nyújt. Ez olyan dolog, ami alapvetően megkülönbözteti a többi konzoltól, és igen: ez előnyére válik. Most azonban készült egy felmérés, ami azt mutatja, hogy a többség nem ért egyet velem. A ResetEra közvélemény-kutatása arra kereste a választ, hogy mennyire járulnak hozzá a PS5 DualSense funkciói a játékélményhez. A cikk írásának pillanatában 1753 szavazott, amiből kiderült, hogy a többséget mennyire érdeklik a DualSense funkciók.

A szavazás során 4 lehetőség közül lehetett választani:

  • (A DualSense kontroller funkciói) Jelentősen fokozzák a játékélményt
  • Szép és jó, de egy idő után már nem veszem észre
  • Közömbösek számomra
  • Utálom, egy-egy funkciót le is tiltottam

Jelen állás szerint 36,1% gondolja úgy, hogy a DualSense hozzáad a játékélményhez, ugyanakkor meglepő módon 27,5% egy idő után már észre sem viszi őket.

Nem sokkal többen vannak tehát azok, akik nagyon szeretik és örülnek a különleges haptikus és rezgő funkcióknak, mint azok, akiket egy idő után nem érdekel. Az eredmény azért meglepő, mert a PlayStation DualSense kontrollerét mindig is a konzolcsalád egyik legjobb részének tartották, és többször dicsérték a haptikus visszajelzést, az adaptív gombokat és a térbeli hangot.

Bár a funkciók önmagukban nem olyan lenyűgözőek, nagyon feldobnak PlayStation-exkluzív játékokat, mint például a The Last Of Us, a Horizon Forbidden West vagy a Demon Souls, hogy csak néhányat említsünk.

Az igazsághoz tartozik, hogy a Sony történetében nem ez az első eset, hogy a PlayStation rajongók nem fogadtak jól új funkciókat vagy fejlesztéseket. A PlayStation 2 EyeToy kiegészítője nagyon nem fogyott anno, a nemrég megjelent PS VR2-t pedig túl drágának találják.

Te mennyire szereted a kontrollert?

Ezt láttad?

A Gollam játék akkora vicc, hogy már a szinkront is külön DLC-vel kell megvenni hozzá

 

×