Belsőnézetes verzióját mutatták be a PC-n elég rosszul startoló The Last of Us: Part I-nak, és ez megváltoztathatja a gamerek hozzáállását a játékhoz.

A PC-moddoló közösséget eddig is nagyon megbecsülték a gamerek, hiszen varázslatnak ható megoldásokkal készítenek vadonatúj élményt az ismert játékokból. Mivel a The Last of Us: Part I meglehetősen rossz állapotban érkezett meg PC-re, adta magát, hogy ezzel is érdemes valamit kezdeni, hátha javul picit a megítélése. A Naughty Dog játékához nem egyedi skinek, teljesítménynövelés, vagy vizuális fejlesztés szintjén nyúltak hozzá,

hanem megváltoztatták a game nézetét.

A temérdek hibával érkezett játék sorsán sajnos egyelőre nem lehet segíteni (állítólag sorban állnak a PC-s felhasználók pénzvisszatérítésért), de Voyages Revenge mégis tett egy szívességet a Naughty Dognak, hogy ne csak rossz hírek övezzék a verziót.

Forrás: Voyages Revenge

A modder több gameplay videót is feltöltött a The Last of Us: Part I-ból, csak éppen FPS módban. A szokatlan újraalkotást – ahelyett, hogy a mechanikával és a kódokkal maszatolt volna – a perspektíva megváltoztatásával oldotta meg: Joel szemmagasságába helyezte a kameraszöget. Ezzel az egyszerűbb, de elég elegánsnak tűnő megoldással szó szerint változatlanul hagyta a játékot, miközben valami tök újat adott, hiszen ilyen betekintési szögből még senki sem látta a game-et.

 

Mivel úgy, ahogy van, az egész hihetetlenül jól néz ki, elkezdtünk titkon reménykedni, hogy a Naughty Dog is megkockáztat ebből a megoldásból egy hivatalos modot, amivel feldobhatná a PC-s változat megcsappant forgalmát. Hátha meglátják benne a fantáziát!

Amúgy a game alapötlete nem is lehetne realisztikusabb:

The Last of Us a valóságban? Először fertőzött meg embert egy növényi gomba

 

×