Minden előnye ellenére komoly túlkapásokkal működik a Call of Duty Ricochet anti-cheat-je: nem csak a játékba bejutó hackereket tizedeli.

A legnagyobb erőfeszítések ellenére továbbra is át-átcsúsznak a hálón a csalók, a tisztességes játékosok bosszúságára. A Season 3 frissítés előtt a csalás elleni csapat rengeteg új intézkedést mutatott be, amelyek között szerepelt az is, hogy az ártatlan játékosok legyőzhetetlenné válnak, ha csalóval találkoznak. Bár a változtatások jó fogadtatásra találtak,

nem sikerült teljesen kiszűrni, hogy szabályos játékosok is frusztráló tiltásokat kapjanak.

Még mindig kapnak shadow bant ártatlan Call of Duty játékosok – harsogja a Redditen AthleticFunGuy98, jelezve, hogy a Ricochet olyan játékosokat is hackerekkel teli lobbikba dobál, akik nem használnak semmiféle cheatet. „Megvettem a Battle Pass-t, és mielőtt még befejeztem volna az első szektort, másodszorra is visszaküldtek az árnyékbirodalomba” – számol be a játékos.

Forrás: ActiVision

Az ok, amiért a csalásgátló rendszer fellép az ártatlan userek ellen, a játékon belüli jelentési rendszerrel kapcsolatos. Ha több játékos dönt úgy, hogy jelent valakit, akkor az illető shadowbant kap, még akkor is, ha nincs ellene bizonyíték. AthleticFunGuy nem az egyetlen, aki shadow bant kapott az új szezon első napjaiban, de a többiek sem sokat tehetnek az ideiglenes felfüggesztés ellen: az egyetlen megoldás a várakozás és a remény, hogy az Activision előbb-utóbb ártatlannak találja őket.

Egy tipikus shadowban a Call of Dutyban általában négy napig tart,

ami rendkívül frusztráló azok számára, akik multiplayer vagy battle royale meccseket szeretnének játszani. Remélhetőleg az Activision tisztában van a problémával, és a Ricochet mögött álló csapat további intézkedéseket alkalmaz annak érdekében, hogy szabályos játékosok ne kapjanak eltiltást.

Az irány nagyon is jó:

Szénné szívatják a csalókat a Call of Duty fejlesztői – Így javul a RICOCHET

 

×