Nagyobb gyerekeknek és játszani szerető felnőtteknek is remek buli a CircuitMess retro csomagja, amiből konzol és csevegő hardver is építhető.

Szenzációsan szórakoztató készlettel rukkolt elő a tudományos-technológiai-mérnöki-matematikai (STEM) játékokat gyártó CircuitMess, ami most egy csomagban két „csináld magad” készletet kínál. A Chatter: DIY Walkie-Textie-ből olyan páros eszköz építhető, ami walkie-talkie rádiók mintájára működik, csak ez éppen szöveges üzenetekkel történő kommunikációt tesz lehetővé, míg

a ByteBoi DIY Retro egy összeszerelhető konzol, telepített játékokkal, és saját fejlesztésű game-ek telepítésének lehetőségével.

A dupla csomagot egy ideig kedvezményes áron, 18 százalékkal olcsóbban kínálják. Mivel az ajándékvásárlás gyerekeknek eleve komoly kihívás lehet, ezt a 11-99 éves kor között ajánlott pakkot érdemes megjegyezni, vagy egy közelgő jeles alkalomra már most beszerezni.

Forrás: CircuitMess

Ha olyasmit szeretnél beszerezni ajándéknak, vagy a saját magad szórakoztatására, ami egyszerre játék és önképzés, keresve se találhatnál jobbat ezeknél a szetteknél, igaz, legalább csekély programozási ismeretek és némi műszaki véna mindenképpen kell ahhoz, hogy maximálisan kihasználd a bennük rejlő lehetőségeket. A Retro Bundle csomag mindenesetre egy másodpercre sem engedi el a kezedet: útmutatók és segédanyagok támogatják az alkotói kedvet azzal, hogy végigvezetnek a walkie-textie és a játékkonzol építésének és felprogramozásának folyamatán.

A Chatter: DIY Walkie-Textie

Ez a retro építő készlet lehetőséget ad arra, hogy olyasmit építs otthon, ami valóban használható és a kezedbe adja a tanulás, illetve összetett alkotás élményét. Építs például egy olyan csevegőeszközt ami aztán saját privát hálózatán biztosítja szöveges üzenetek küldését, korlátlanul és ingyenesen! Gyerekek számára is teljesen biztonságos, hiszen telefonra, vagy más külső eszközre nem tud üzenetet küldeni, ahogy fogadni sem képes harmadik féltől érkező szöveget. Ez teszi hasonlóvá a walkie-talkie rádiókhoz, amelyek egy adott frekvencián biztosítanak kommunikációt, két készülék között. Itt ugyanerről van szó, csak az SMS-ek közlekednek zárt hálózaton, a Chatter Walkie-Textie eszközein.

Forrás: CircuitMess

A készlet tartalmazza a megfelelő anyagokat és alkatrészeket egy második készülék építéséhez, ami ha megvan, már csatlakozhatsz is a privát hálózathoz és a titkos kód birtokában indulhat a szöveges chat, amit csak a többi Chatter készülék láthat.

A ByteBoi DIY Retro

A CircuitMess STEM készletének második kincse a ByteBoi, aminek a megoldásai nagyjából a Nintendo Switchez hasonlítanak, csak annál nyilván jóval egyszerűbb, „csináld magad” módon. A kézi játékkonzol az összeszerelés után számos játékot, rejtvényt és előre feltöltött kalandot tesz elérhetővé, de kódolhatsz rá saját játékokat is, és ezeket meg tudod osztani a többi ByteBoi játékossal.

Forrás: CircuitMess

Ehhez az eszközhöz szintén minden szükséges építőelemet tartalmaz a csomag, de némi hardver- és kódolási ismeretre szükség lehet. Az építőknek forrasztani, összeszerelni is kell az elektromos alkatrészeket, illetve mikroszámítógépeket, míg kódolni akkor kell, ha a meglévő, gyári játékokon kívül új alkalmazásokat is fejlesztenél a saját kezűleg épített konzolra. Ebben az esetben

nem baj, ha konyítasz valamennyit a C++, a Python és a CircuitBlocks programozási nyelvekhez.

A CircuitMess egyébként arra is ügyel, hogy legyen valamilyen fokozatosság, amelynek mentén a legfiatalabb felhasználók is biztosan haladhatnak a mind elmélyültebb STEM játékélmények felé. Ezek csúcsa jelenleg a fentebb bemutatott Retro Bundle csomag két kiváló készlete, amiket együtt alapjáraton 289 dollárért (kb. százezer forintért) kínálnak, de van egy másik sorozat is, amit kifejezetten 9-11 évesek játszva tanulásához találtak ki. A Wacky Robots nevű csomag, amit havi, több havi, vagy akár éves előfizetéssel küldenek ki, alapvető elektronikai ismeretekre tanítja a fiatalokat, miközben remekül szórakoznak. Később terveznek megjelentetni egy 5-7 és egy 7-9 éveseknek szóló csomagot is.

Inkább ezeket add a gyerek kezébe, mint a telefont:

“A szülők digitális cumiként használják a kütyüket”

 

×