Egy friss riport kimutatta, hogy a vártnál is nagyobb mértékben növekszik a gaming ipar, így mára az emberiség közel fele biztosan játszik.

A videojáték-történelem alig több mint 50 éve alatt (az első, érmés automata, a Computer Space 1971-ben jelent meg) nagyon sokféle eszközt kitermelt a gaming ipar, és mára olyan széles skálán vannak hardverek – az otthoni erőművektől a zsebre vágható okostelefonokig -, hogy tényleg

bárki hozzáférhet, szinte korlátlan mennyiségű játékhoz.

A gaming ipart vizsgáló DFC Intelligence piackutató cég nemrég megnézte, hogy mekkorára nőtt a játékos közönség a világon. A becslések helyett analízisekre és előrejelzésekre támaszkodó riport megállapította, hogy napjainkban már kb. 3,7 milliárd gamer él a Földön. Persze beleszámoltak mindenkit, aki potenciálisan játszik egy, vagy több arra alkalmas platformon. A nyolcmilliárdos populációnak ez már közel a fele – vonja le a következtetést az eredményeket szemléző GameRant.

Forrás: Placeit.net

A kutatásból kiderül: annak ellenére, hogy ekkora létszámról van szó, a játékosoknak csak egy kisebb hányadáról mondható el, hogy piacot befolyásoló életmódot űz. Jó eséllyel Te is közéjük tartozol, mivel ebbe, az egyébként kb. 300 millió főt számláló csoportba azokat sorolták, akik dedikált gamer PC-n, vagy konzolon játszanak, így

nekik köszönhető a gaming ipar robbanásszerű fejlődése is.

Az ún. „hardver vezérelt” felhasználók többsége egyébként Észak-Amerikában és Európában él. Legnagyobb részük stabil mobiljátékosnak tekinthető, így a körükben még van egy masszív tömeg, amit PC-re és konzolra készülő game-ekkel el lehetne érni – állapítja meg a riport.

Nemrég az is kiderült, hogy kik a legkárosabbak a hardverek épségére:

Vajon hol élnek a legidegesebb gamerek? Ezek a rage-quitterek verik szét a legtöbb kontrollert

 

×