Az amerikaiak természetükből adódóan nem igazán tudnak veszíteni, és ez meglátszik a havonta felszecskázott kontrollerek számán is.

Szórakoztató új tanulmány tárta fel, hogy melyik az az állam az USÁ-ban, ahol a legtöbb dühöngve kilépő játékos (rage-quitter) veri szét a kontrollert a földön, a tévéállványon, vagy a dohányzóasztalon. Az adatok az Xbox, a PlayStation és a Nintendo kontrollereket egyaránt tartalmazzák, mind az 50 tagállamból. A kutatáshoz a Google-kereséseket vették alapul és lakosságarányosan nézték meg, hogy az egyes államokban

100 ezer lakosra vetítve átlagosan hányan keresnek új kontrollert a Google-ban a töröttek helyett.

A rage-quitting, minden ostobasága ellenére, már a játékok hajnala óta létezik. Akár messziről lőtték le a játékost egy szoros online meccsen, akár egyszerűen csak elege lett abból, hogy ugyanaz a boss újra és újra megveri, sok játékos, akinek nincs dühkezelő képessége, a kontrolleren vezeti le a frusztrációját. Persze ez még több problémát szül, mint amennyit megold, és a játékos dühösebb lesz, mint előtte volt.

Forrás: The Gamer

A Datslots online kaszinószakértő a Google keresőmotorok rengeteg adatát elemezve és a három nagy videojáték-kontroller számait alapul véve arra jutott, hogy a legtöbb rage-quitter Texas államban él. Ott átlagosan 181 ezer alkalommal futtatnak keresést videojáték-vezérlőkre havonta. A több mint 30 millió lakosú államban ezek szerint százezer lakosból havi 603 érzi jó ötletnek földhöz verni a kontrollert, ha valami nem sikerül.

A második Nevada lett, havi 587-es állami átlaggal. Pedig itt, Las Vegas hazájában valószínűleg sokan dühöngenek a rulettasztalok és a nyerőautomaták mellett is.

A középnyugatot a harmadik helyezett Illinois képviseli: az állam 12,5 millió lakosa havonta átlagosan 73.290 alkalommal keres új kontrollereket, ami százezer lakosra vetítve 582 keresést jelent. A kontrollerekkel erőszakosan végző államok top 10-es listájára felfért még Georgia (579), Kalifornia (577), Utah (575), Colorado (560), Ohio (554), Arizona (552) és Michigan (541).

Érdekes, hogy a legkevesebb törött kontrollert produkáló két állam egyike kifejezetten hűvös, míg a másik trópusi éghajlatú: Alaszkát ezek szerint hidegfejjel gondolkodó gamerek lakják, míg Hawaii-on néhány pohár Chi Chi után már senkit sem lehet kibillenteni.

Ha te is rage-quitter vagy, ezekkel a tippekkel tartósabbak a perifériák:

Megy a rage a játék miatt? – 5 könnyű lépés, hogy ne törj össze semmit

 

×