Azt sem mondhatjuk, hogy teljesen légből kapott lenne a felvetés.

Az iparági pletykák alapján lehetett sejteni, hogy április 12-én már olvashatunk néhány RTX 4070 tesztet. Szerencsére ezúttal is tökéletesen eltalálták az időpontot a szivárogtatók. Úgy tűnik azonban, hogy nem csak a rajongók, hanem az AMD is kiemelten kezelte ezt a napot.

Az elmúlt időszakban több kritikus videó is megjelent azzal kapcsolatban, hogy az Nvidia lespórolja a VRAM-ot a kártyákról. Több neves külföldi oldal is tesztekkel is igazolta, hogy modern játékok esetében már akár 1080p-n is elfogyhat a kevéske memória. A pletykák alapján az RTX 4060 is csak 8GB-nyi VRAM-mal érkezhet majd, az RTX 4070 és Ti változat pedig szintén csak 12 GB-ot kapott az Nvidia mérnökeitől.

Az AMD oda is szúrt a cégnek!

A Videocardz csapata szúrta ki, hogy éppen az RTX 4070 megjelenésének napjára időzítette az AMD a prezentációját, melyben a videómemória pontosságáról értekezett. Állításuk szerint 1440p-re már kötelező a 12 GB, míg 4K-nál 16 GB alatt próbálkozni sem érdemes.

Három játékot külön is kiemeltek, szépen leolvashatjuk, hogy valóban memóriaéhesek a friss címek manapság. Azzal sem lehet vitatkozni, hogy az AMD tényleg bőkezűen látja el memóriával a videókártyáit, míg az Nvidia az utolsó bitig igyekszik kiszámolni, hogy mi fér még bele egy adott kategóriába. Az azonban szintén vitathatatlan, hogy nyers erőben dominál az Nvidia, memóriamennyiségek ide vagy oda.

Megéri kidobni a régi kütyüket? Járj utána:

Te is kidobod a régi kütyüket? Ennyi aranyat vágsz velük a szemétbe

×