Ezúttal a külsőségekre is ráfeküdt a gyártó.

Jelenleg az SSD-k piacán technológiai szempontból nem sok újat lehet mutatni. A kialakításban utat törtek maguknak az NVMe csatolós egységek, a PCIe Gen 5.0 pedig csak most bontogatja szárnyait. Ennek ellenére a gyártók mindig próbálnak újdonságokkal szolgálni a piac számára. Így tesz a közel 45 éve létező Seagate is, ezúttal egy franchise rajongóit örvendeztették meg. Egy teljesen friss meghajtócsaládot jelentettek be a hétvégén. Az NVMe SSD-k a Lightsaber FireCuda nevet viselik, így hamar leeshet, hogy a Star Wars fanatikusoknak készültek.

Még fénykardot is találhatunk az egységeken!

Bizony, a Seagate készített egy LED-es előlapot, mely a különböző Star Wars karakterek fénykardjait hivatott megidézni. Ezek könnyedén cserélhetőek is, így az erő bármelyik oldalán is állunk, megtalálhatjuk a hozzánk passzoló fénykardot. Természetesen teljesen licenszelt termékekről beszélünk, a Disney-vel együttműködésben készültek az adattárolók.

A műszaki oldalról nem sokat tudunk, az biztos, hogy PCIe Gen 4.0 sebességeken operálnak, így akár 7300 MB/s-os olvasási sebességre is felkészülhetünk. Két kapacitásban lesznek elérhetőek az SSD-k. Az 1 TB-os Lightsaber Collection Special Edition FireCuda SSD-kért 185 dollárt (~64 ezer forintot), míg a 2 TB-os változatokért 290 dollárt (~100 ezer forintot kell majd kicsengetnünk a kasszáknál. A hazai elérhetőségről egyelőre nincsenek információk.

Forrás: PCFórum

Erre már ráfér az új játék is:

Hűha: jó nagy lett a Star Wars Jedi: Survivor, sok helyre lesz szükséged hozzá

 

×