A független tesztek a hét közepén debütálhatnak.

Vészesen közeledik az április 13., mely az RTX 4070 potenciális megjelenési időpontja. A jelenlegi, RTX 4090, RTX 4080, RTX 4070 Ti trió mellé megérkezhet egy negyedik egység is. Ezúttal a középkategóriát célozná be az Nvidia, ám jól tudjuk, hogy az árcédulák már nem a régiek. A koronavírus, chiphiány és bányászat miatt, mesterségesen megemelkedett árazást a cég sem nyomta lejjebb, ezt tekintette új alapnak.

Az elmúlt napokban egyre több információt kaptunk az érkező újdonsággal kapcsolatan. A Videocardz munkatársainak ezúttal friss, ropogós és a jelek alapján teljesen eredeti Nvidia diaképekhez sikerült hozzájutnia. Ezeken megpillanthatjuk az alap adatokat, ahogy az sem titok már többé, hogy milyen teljesítményre képes az Ada család leggyengébb tagja.

Az RTX 3080-at is legyűri?

Az Nvidia a fenti képen a kártyákat egymásnak eresztette DLSS2 és DLSS3 körülmények között is. Ez alapján DLSS3 segítségével könnyedén legyűri az RTX 3080-at, míg a régi DLSS2 terepen is hozza a szintjét. A nyers számítási teljesítmény tehát az RTX 3080 erejét hozhatja majd, az Ada specifikus fejlesztések pedig tovább segítenek a magasabb FPS elérésében.

A több játékot is tartalmazó méréseken az RTX 3070 Ti és RTX 2070 Super kártyákkal eresztették össze, szépen leolvasható, hogy az új technológia nélkül is könnyedén legyűri ezeket az egység. Az RTX 4070 Ti-hoz képest körülbelül 15%-kal kevesebb képkockára számíthatunk majd. Az árcédula maradt 599 dollár a legfrissebb információk szerint is, hazánkban 240-270 ezer forint környékén nyithat az újdonság.

Menő SSD:

A Star Wars rajongók álma? – Fénykardos SSD-k érkeznek a polcokra

 

×