Annyira nagy bajban lehet a Twitch, hogy most megüzenték: mostantól felőlük is belefér a szoftpornó, ha az nézettséget generál.

A hírhedten híres hot tub streamek 2021-ben tetőztek csak igazán, miután valaki (valószínűleg Amourath) rájött, hogyan cselezheti ki a Twitch részleges meztelenségét tiltó szabályzatát.

A trükk az volt, hogy csak úgy mutogathatják magukat (főként) a lányok alig takaró falatkákban, ha annak kontextusa is van, azaz strandon, tengerparton, vagy valamilyen medencében tartózkodnak. Így jött az ötlet a stúdióban felfújt gumimedencékre, melyekbe milliméteres mikinibe becsobbanva fekete filctollal mehetett a támogatók testre firkantása.

A dolog aztán még tovább fejlődött, amikor kiegészült a mikrofon nyalogatós-szájbavevős „ASMR tartalmakkal”, melyekre a férfi célközönség felajzottabb tagjai azonnal rá is repültek. Az egész irtózatosan szürreális szoftpornó, amit a Twitch a nagy nézettségre való tekintettel szabadon hagyott működni. Egy ideig, aztán, amikor már túlságosan nagyra nőtt a közelégedetlenség a normális tartalomgyártók köreiben, akkor próbálták helyére tenni a dolgokat: így kapott a hot tube szofpornó egy saját kategóriát.

A hot tube streamerlányokat tehát már egy nagy gyűjtőhelyen lehet megtalálni, a rosszla…. akarom mondani a Twitchen, bár a feszült helyzeten egyáltalán nem oldódott. Az Amazon tulajdonolt platform valószínűleg eimatt dönthetett úgy, hogy példát statuál az egyik legismertebb hot tube-ASMR szoftpornósával, Indiefoxx-szal, akit 5 rövid ban után „illetlen öltözködés” ürügyén „örökre” letiltottak.

Ennek 1 éve és 9 hónapja már, és időközben Indie is átment az OnlyFansre, tehát mondhatnánk, hogy helyére kerültek a dolgok.

Igen ám, csakhogy a Twitch nézettsége rohamos tempóban csökken. Az elmúlt hónapokban a platform egyre nagyobb nézői, és sok helyütt tartalomelőállítói visszaeséstől és elvándorlástól szenved, amit a magyar fronton is egyértelműen érezhetünk. A Twitch tehát egyre népszerűtlenebb.

Ezért sem lehet annyira meglepő, hogy IndieFoxx örökre szóló kitiltása még két évig sem tartott. A platform a napokban, egészen pontosan április 3-án a legnagyobb semmiből hirtelen foldotta a bant a hölgyről. Hivatalos indoklás az nincs, de nem olyan nehéz kimatekozni, hogy valójában milyen ok állhat a döntés mögött.

Indiefoxx ilyen úton történő visszaengedése csak egyetlen dolgot jelenthet. A Twitch ezzel azt üzeni, hogy mostantól „bizonyos keretek között” bármi mehet, akármi beleférhet a platformon, ha pedig a szoftpornó az, ami nézettséget generál, akkor lefekszenek előtte. Innentől kezdve a tartalomgyártók legnagyobb bűne maximum a szerzői jogok megsértése lehet, azaz, ha olyasvalamit követnek el, ami közvetlenül a Twitchre is visszaéghet.

Hogy ennek milyen következményei lesznek, azt nyilván nem tudni. A hot tube és az ASMR mikrofonszopkodás már sokkal kevésbé populáris műfaj: persze Amouranthot még mindig töb ezren nézik adásonként, de a legtöbben ebben a kategórában alig közelítik meg akár az 500-as nézőszámot per stream. Indiefoxx viszont az egyik legnagyobb arca volt a Twitches magamutogatásnak, aki valószínűleg még most is sokakat meg tudna mozgatni, ezzel pedig újra elhozhatja a szoftpornó streames reneszánszát.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Ez volna a valaha készült (eddigi) leggyönyörűbb videojáték?

 

×