Hackertámadás érhette az MSI PC-gyártót, aminek következtében fontos adatokat töltöttek le a zsarolók, akik komoly váltzágdíjat követelnek.

Az PC-alkatrész gyártó, az MSI a weboldalán és a tajvani tőzsdén is közzétette, hogy a vállalat egy zsarolóvírus-támadás áldozata. A Money Message nevű csoport nemrég megfertőzte az MSI belső rendszereit, most pedig 4 millió dollárt követel azért, hogy ne kezdjék el kiszivárogtatni a cég adatait. Az MSI persze nyilatkozatában azt írja, hogy minden rendben van, a támadás szerintük nincs hatással a pénzügyi üzletmenetre.

A Dexerto szerint azonban a Money Message csoport az MSI hardvereire vonatkozó információk birtokába került, többek között az alaplapok BIOS forráskódját szerezték meg. Az ilyen típusú szoftverek kiszivárgása a világhálóra komoly problémához vezethet.

A Money Message 100 órát adott az MSI-nek, és amint a visszaszámláló lejár, a 27 GB adatot nyilvánosságra hozzák.

Jelenleg nem lehet tudni, hogy a Money Message betartja-e az ígéretét, amennyiben az MSI nem hajlandó fizetni. Az MSI a felhasználóknak azt javasolja, hogy csak a hivatalos oldalról töltsenek le frissítéseket és szoftvereket.

A szivárgás egyébként komoly problémát okozhat az MSI cégnek, illetve a felhasználóknak is. Amennyiben fontos adatok kerülnek nyilvánosságra, például alaplap-forráskódok, az nem csak pénzügyi válságot, de felhasználói biztonsági problémát is jelenthet. A zsarolóvírusok ugyanis a gépeinket is megtámadhatják fontos személyes adatokat megszerezve.

Ez is érdekes:

Mérföldkő az adaptációk kategóriájában? – Super Mario Bros.: A film kritika

 

×