Meg fogsz lepődni, hogy melyik kiadó teljesít a legjobban, ha az Xbox és PlayStation konzolokat nézzük.

A videojáték-világban nagyon sok olyan statisztikát látni, ami azt vizsgálja, hogy egy-egy játék mekkora játékosbázist ér el. Ritka azonban az olyan felmérés, ami azt mutatja meg, hogy a konzolok terén mely kiadó mely játékai aratnak nagy sikert. Pedig ha csak a konzolokat nézzük, akkor meglepő az eredmény. Xbox és PlayStation konzolon ugyanis nem a Microsoft és nem a Sony saját kiadású játékai a legerősebbek. Az Ampere Analysis szerint ugyanis

az EA van az élen az Xbox és a PlayStation konzolokon.

Az Ampere Analysis régóta figyeli, hogy mely kiadó játékai érdeklik a legtöbb felhasználót a platformokon. Így most kiderült, hogy a FIFA 23 kiadója, az EA a platformok havi aktív felhasználóinak több mint 16%-át teszi ki. Az Ampere Analysis megállapította, hogy az EA volt a legjobb kiadó az Xbox és PlayStation konzolokon a havi aktív felhasználók tekintetében, 2022 szeptemberétől 2023 januárjáig.

Az alábbi grafikon a konzolok kiadó-részesedését mutatja be. Jól látható, hogy az első helye toronymagasan az EA áll, köszönhetően a FIFA játékoknak.

Mint látható, az Activision-Blizzard akkor lőtt ki, amikor megjelent tavaly novemberben a Modern Warfare 2 és a Warzone 2. A Sony pedig akkor, amikor ugyanebben az időszakban a God of War Ragnarök megjelent. A listán a második helyen az Epic Games áll, valószínűleg a Fortnite sikere miatt.

„Dicséretes, hogy az EA konzolokon vezeti az aktív felhasználók listáját. Bár a Fortnite továbbra is nagy kihívó, az EA játékai erős pozíciót biztosítanak neki az Xbox és a PlayStation játékok közt” – mondta Piers Harding-Rolls, az Ampere Analysis igazgatója. Ami a konkrét játékokat illeti, az Ampere szerint a FIFA 23 van az élen a legtöbb játékos tekintetében. Az is kiderült, hogy a Microsoft aktív játékosainak jelentős része nem is Xboxon játszik.

Ez persze hamarosan több tényező miatt megváltozhat. Egyrészt az EA felbontotta a szerződést a FIFA-val, így a jövőben bár kiadnak focis játékot, annak nem FIFA lesz a címe. Másrészt amennyiben a Microsoft valóban felvásárolja az Activision-Blizzardot, az erőviszonyok átalakulnak.

Te mit játszol a legtöbbet konzolon?

Szavazz, ki a legjobb trailer-vágó! – Elindult a verseny TheVR Jani, Duszka Péter és Simonffy Péter között

 

×