Örömteli hírt hoztak az adatbányászok.

2022 szeptemberében robbant Twitteren a bomba, hogy nincs minden rendben a CS:GO hitboxokkal. Az amúgy is elavultabb technológiát használó játékmotor alapvető hibáin túl erőteljes inkonzisztencia volt megfigyelhető az egyes ügynök skinek között. Kiderült, hogy az eltérő frakciók (SAS, FBI, Sabe, Elite Crew stb.) eltérő hitboxokkal rendelkeznek. A két véglet között akár 16.75%-os különbség is lehet.

 

Ez első körben nem is jelentene hatalmas problémát, hiszen minden egyes pályán azonos feltételekkel esnének egymásnak az ellenséges frakciók. Ez azonban 2019 novembere óta nem feltétlenül igaz. Közel három éve debütált az Operation Shattered Web nevet viselő belépő, melyben bemutatkoztak a megvásárolható Agent kinézetek. Már ekkor több frakcióból választhattunk, ám az azóta megérkezett Operationök tovább bővítették a felhozatalt.

Szerencsére az új Counter-Strike-ban már ettől sem kell félnünk!

Ansimist, az előző hiba felfedezője természetesen azonnal rávetette magát az új kliensre is. A hét közepére magabiztosan megállapította, hogy minden egyes modell azonos hitboxot fog használni. Sőt, a fej hitboxot 4-20%-kal nagyobbra is állították, attól függően, hogy milyen frakcióról, skinről is beszélünk. Mostantól tehát a fejes az mindig fejes lesz, illetve minden hitbox „kapszula” alakot vett fel. Korábban a kezek és lábak inkább dobozokhoz hasonló téglatestek voltak. Remélhetőleg a következő napokban még több játékos csatlakozhat majd a Counter-Strike 2 limitált tesztjéhez.

Forrás: HVG

Kutatás: Ez a játékkiadó a legsikeresebb Xbox és PlayStation konzolon

×