Friss hírek szerint a Warner Bros. nagyon közel áll ahhoz, hogy megállapodjon a hosszú évekig tartó Harry Potter sorozat élkészítéséről.

Korábban is lehetett már arról hallani, hogy a Warner Bros. nagyon szeretne valamit kezdeni a Harry Potter törhetetlen sikerével. Mivel a Varázslatos Állatok filmek annyire nem váltották be a hozzá fűzött reményeket, a Warner folyamatosan keresi a lehetőséget. Főleg miután a Hogwarts Legacy videojáték olyan nagy siker lett. A Bloomberg szerint a vállalat most egyre közelebb van ahhoz, hogy aláírjanak egy megállapodást egy készülő Harry Potter sorozatról.

A Bloomberg forrásai szerint a sorozat JK Rowling hét könyvén alapul majd, és hosszú évadokon keresztül mesélné el a már ismert történetet. Ez azt jelentheti, hogy akik például csalódottak voltak amiatt, hogy a filmekben fontos könyvrészletek maradtak ki, talán most megkapják. A sorozat minden évadban 1-1 könyvet dolgoz majd fel.

A vállalat közben azt reméli, hogy ez a sorozat lehet az egyik sarokpontja annak az új streaming-stratégiának, amelyet az HBO anyavállalata, a Warner Bros. a jövő héten jelent be. A vállalat vezérigazgatója, David Zaslav és az HBO vezetője, Casey Bloys azon dolgoztak, hogy meggyőzzék Rowlingot az új sorozatról, de az üzlet még nem jött létre.

Ha sikerül megállapodni, a sorozat munkálataiban az írónő is részt vesz majd – állítja a forrás. David Zaslav egyébként úgy döntött, hogy kevesebb filmbe és sorozatba szeretne befektetni, azok pedig inkább magasabb színvonalat képviseljenek. Februárban bejelentette, hogy a cég új filmsorozatot készít A Gyűrűk Ura alapján, bár a részleteket még nem tudni.

Ha minden igaz, a Warner tervei között van, hogy az eddig csak színdarabként ismert „Elátkozott gyermekből” is film születhessen. Az amerikai Scholastic Corp. kiadó szerint a Harry Potter könyvsorozatból 25 év alatt 85 nyelven 600 millió példányt adtak el, és ezzel minden idők legnagyobb bestsellerévé vált.

A Box Office Mojo szerint a sorozatból készült nyolc film világszerte több mint 7,7 milliárd dollár jegybevételt hozott.

Ez is érdekes:

Brutálisan bezuhant a magyar Twitch – a Kókuszcsoporton és eazykee-n kívül mindenki szenved

 

×