Ez nem egy jó hét az Ark: Survival Evolved játékosainak és rajongóinak.

Nem igazán tudjuk felmérni, hogy Magyarországon hány Ark játékos és rajongó van, mindenesetre érdemes lehet tudni, hogy milyen kalamajka alakult ki nemrég a játék körül. Az Ark: Survival Evolved fejlesztői ugyanis nemrég bejelentették, hogy az Ark 2 megjelenési ismét csúszik, ráadásul a jelenlegi játék szerverei hamarosan leállnak.

De nem csak ezért lehetnek dühösek a rajongók!

A Studio Wildcard a hétvégén arról tájékoztatta a játékosokat, hogy a fejlesztőcsapat mentális állapota miatt késleltetik az Ark 2 megjelenését.

„Sokat gondolkodtunk az ARK 2 késleltetésén, a végleges játék és a csapat jóléte érdekében. Ez a hír sokak számára csalódást fog okozni – mi is érezzük ezt -, de biztosak vagyunk benne, hogy ez a súlyos döntés a helyes” – írták.

Emellett arról is értekeznek, hogy a csapatnak még ki kell tapasztalnia az Unreal Engine 5 képességeit.

„Az a vágyunk, hogy egy következő generációs platformon feszegessük az Ark 2 határait, így arra a döntésre jutottunk, hogy létrehozunk egy Unreal Engine 5 Ark címet, ami felhasználja az általunk épített új technológia egy részét, lehetővé téve számunkra az új motor további elsajátítását és a technikai fejlesztésünk tesztelését”.

A nyilatkozat elég olvasmányos, és bár fényt kínál az alagút végén az ARK játék „remaster” verziójával, ami az Ark: Survival Ascended címet viseli, a játékosoknak külön fizetni kell érte. Ezzel együtt tehát az eredeti ARK szerverei leállnak, hogy helyét majd a remaster verzió vegye át.

Ez persze önmagában talán nem olyan rossz hír, ha ez ingyenes lenne. Úgy tűnik ugyanis, hogy a Survival Ascended csak az Ark 2 előrendelői számára lesz elérhető, 49,99 dollárért. A PlayStation 5 tulajdonosok önálló játékként is megvehetik, de még így is 39,99 dollárba kerül. Azt mondani tehát, hogy a rajongók fel vannak háborodva, még enyhe kifejezés.

A fejlesztők egyelőre hallgatnak a bejelentés után, de tekintve, hogy a rajongók mennyire kiborultak, valószínűleg hamarosan átgondolják a terveket.

Ezt láttad már?

Egyre biztosabb, hogy lesz Harry Potter sorozat az HBO Maxon

 

×