Az eddigi szivárogtatásoknak köszönhetően már arra is rálátásunk van, hogy mit kezdhet egymással – vagy egymás nélkül – a férfi és női karakterünk.

Sokkal többet tudunk a készülő Grand Theft Auto VI-ról, mint amennyit a fejlesztők szerint kellene, de a szivárogtatások csak nem csitulnak, és – szerintünk – ez csak fokozza az izgalmakat az évtized talán legvártabb játéka kapcsán. A napokban két szép nagy információs csomag is lebeg az online térben: az egyik

a várhatóan férfi és női főszereplők lehetséges románcáról és szabadon alakítható szexuális életéről,

míg a másik az állítólag döbbentesen sok eseményről és mellékküldetésről szól. A fő információforrás még mindig a tavaly szeptemberi hatalmas leak, aminek a valódiságát a Rockstar Games is elismerte. Rengeteg korai, fejlesztés alatt álló játékmenet-klip és fájl került fel a netre, és az internet nyomozói még mindig nem végeztek azzal, hogy minden egyes részletet összerakjanak belőle. A legfontosabb ugye az, hogy a jelek szerint két főszereplőnk lesz: egy férfi és egy nő, akik körül alighanem Vice Cityben fognak bonyolódni az események – idézi fel a Gaming Bible.

A két főszereplő kapcsán elég egyértelmű, hogy valamilyen romantikus (vagy állatias) kapcsolat állhat fenn hőseink között, ezért érdekes lesz látni a románc működését a játékban. A Redditen van, aki arra tippel, hogy a párkapcsolat beemelésével kiirtják a GTA univerzumból a prostituáltakat, ám a kiszivárgott információk alapján inkább az sanszos, hogy a játékosok sokkal nagyobb rugalmasságot kapnak majd a virtuális szerelmi életükkel kapcsolatban, mint korábban.

„A szivárgásokban szereplő eseményszkriptek arra utalnak, hogy akár passzív, akár romantikus kapcsolatot tarthattok egymással, Jason és Lucia valószínűleg nem lesz kénytelen együtt lenni, ha nem akarjátok”

– írta a Redditen az egyik GTA-nyomozó, Naphor. „Az eseménylistában bizonyos küldetéseket vagy hűvös, pragmatikus, vagy romantikus kapcsolattal fog teljesíteni a két karakter. Ez erősen utal arra, hogy a kettejük közötti románc nem kötelező.”

Közben a Sportskeeda arról is beszámolt, hogy a internet önkéntes tartalomelemzői összegezték a játék világának különböző eseményeit, easter eggjeit és tevékenységeit is. Ezekből a kiszivárgott adatcsomag alapján több mint 500 lesz, köztük olyan sportokkal, mint a kosárlabda, a horgászat, vagy a golf, de akad pár izgalmas mellékküldetésünk is, például „UFO-állatház”, illetve „Bonnie és Clyde rejtély” címmel.

 

A legfontosabb részletek azonban továbbra is hétpecsétes titkok a Rockstarnál:

Nem okos döntés! – Betiltotta a GTA VI szivárgásokat a Take-Two

 

×