A Take-Two komoly csapást mért a Grand Theft Auto 6 szivárgásokra, ami miatt a közösségek inkább betiltják a videókat, képeket, linkeket.

Akár igazak a szivárgások, akár nem, valamiért az emberek imádják őket. Ennek oka talán az, hogy mivel a Rockstar hivatalosan semmi újat nem hajlandó elárulni a készülő GTA VI-ról, a rajongók számára marad néhány kiszivárgott kép, videó vagy éppen spekuláció, aminek a hitelességét nehéz azonosítani. Az viszont látható, hogy az emberek szívesen beszélnek a játékról. Sajnos azonban a Rockstar Games tulajdonosa, a Take-Two tesz róla, hogy még ezt se tehessük meg.

Vége a GTA 6 szivárgások elemzésének?

A helyzet az, hogyha egy szivárgás megjelenik a neten, akkor nagyon nehéz eltávolítani. Ha valahol törlik, máshol felbukkan. Ennek ellenére persze a Take-Two igyekszik megállítani azokat, szóval néha drasztikus lépéshez folyamodnak.

A GameRant beszámolója szerint, mivel a játék kapcsán az utóbbi napokban elszaporodtak a szivárgások, a Take-Two több esetben szerzői jogi követelést nyújtott be ellenük. Ez még a Redditet is érinti, ami a legfontosabb szivárgás-forrás mindenki számára. A GTA VI subreddit kénytelen volt határozatlan időre betiltani a szivárgásokat, hogy elkerüljék, hogy végleges tiltást kapjon az topic.

Update Regarding Posting Leaks
by u/GTA6Mods in GTA6

„Mint tudjátok, a Reddit elég sok bejegyzést eltávolított a csatornánkról a Take Two szerzői jogi követelései miatt” – írta az GTA6 Reddit-moderátora.

„Határozatlan időre zároltuk a subredditet, amíg lenyugodjanak a kedélyek, és kezeljük ezt a helyzetet. A továbbiakban a szivárgások megosztása szigorúan tilos. Nem csak az tilos, amikor közvetlenül a Redditre tölt fel valaki szivárgást, de azok külső oldalról történő linkelése sem megengedett. Azért kell ennyire óvatosnak lennünk, mert már így is rengeteg szerzői jogi tiltást kaptunk, és ha még többet kapunk, fennáll a veszélye annak, hogy a subredditünket megszűntetik.”

A moderátor megerősítette azt is, hogy bármilyen szivárgás közzététele azonnali végleges bannt von maga után, sőt arra is megkérték a felhasználókat, hogy ne kérjenek olyan linket, ami szivárgásra vezet. Mivel úgy tűnik, hogy a Rockstar a közeljövőben nem igazán szeretné friss hírekkel szolgálni, és előzetest sem adnak ki a játékhoz, sokan szomorúak lehetnek, hogy véget ér a móka. Nem lesz több kép, sem videó, sem spekuláció, hogy mivel készülhetnek.

A dolog azért furcsa, mert tulajdonképpen a Take-Two bele sem gondol, hogy talán nem lenne szükség a neten a szivárgásokra, ha csak néha adnának némi hírt a játékról, amiről csámcsogni lehet. Így viszont azt várják el, hogy úgy várjuk és hype-oljuk a készülő játékot, hogy közben semmi nem tudunk róla, sőt nem is beszélhetünk róla.

„Sajnálom srácok, de ezzel együtt ez a subreddit hivatalosan is halott” – írta egy fórumozó.

Persze még ezekkel a szigorú szabályokkal sem tűnik valószínűnek, hogy a szivárgások örökre eltűnnek a netről. Reméljük, hogy a kiadó okos döntést hoz, és adnak egy-egy infófalatot a rajongóknak, ahelyett, hogy ennyit titkolóznak.

Ezt láttad már?

Ha leejted, összecsukja magát a zuhanásérzékelő iPhone

 

×