A más-más eszközökre külön-külön letöltögetés helyett könnyebb elérhetőséget szeretne adni a játékainak a Netflix Games. Itt a terv – működhet!

A filmek és sorozatok streamingje mellett a játékokat is ahhoz hasonló módon terelné egy helyre a Netflix, ahogy ma a műsorait rendszerezi: appon belül válna hozzáférhetővé az összes, így készülékfüggetlen lehetne a gaming – mérlegel a legfrissebb hírek alapján a The Verge.

Bár a megoldással a Google egyszer már befürdött, a Stadiához hasonló kudarctól aligha kell tartania a Netflixnek, hiszen egy meglévő, jól menő szolgáltatás mellé tervez gaming lehetőségeket nyújtani. A legfontosabb különbség, hogy a streaming szolgáltatónak már van olyan terméke, amiben nagy tömegben léteznek felhasználók, így nem a nulláról kell közönséget toboroznia valami merőben újhoz, ami

még akkor is elbukhat, ha amúgy jó ötlet.

A Netflix Cloud Gaming (kezdjük el szokni az új nevet) éppen egy nagyívű kísérlet arra, hogy a szolgáltató több embert csábítson az alkalmazásába, illetve adjon valami extrát a már meglévő előfizetőinek. Ebből kiindulva remek ötletnek tűnik, hogy

a játékok egy könyvtárba kerülnének és a mobilokon túl elérhetővé válnának az összes netflixes eszközre.

Az új rendszer legnagyobb előnye amúgy az lenne, hogy a netflixes játékokat nem kellene egyesével letölteni (akár több platformra), hanem azonnal játszhatóvá válnának a gaming menüből. A felhasználás egyszerűségéből adódóan a jelenleginél sokkal többen kaphatnak majd kedvet a játékhoz.

Bár a dédelgetett álom beteljesüléséhez még az is kell, hogy az Apple enyhítsen néhány korlátozáson, amivel most jelenleg sújtja a felhőalapú játékot, a Netflix bizakodó és a napokban bejelentette, hogy megkezdték a felkészülést a bárhol, bármilyen eszközön, egy alkalmazásból induló gamingre.

Tényleg nem viccelnek:

A Netflix kitette a stukkert az asztalra: egy csomó új videojátékot jelentett be

 

×