Hihetetlen mennyiségű game készül a streaming szolgáltató előfizetőinek, pedig már így se lehet ok panaszra. Új iparágat uralna le a Netflix?

A streaming szolgáltató nem hagyja, hogy legyűrjék a piaci viszonyok, amelyek a közelmúltban még kritikus mértékű előfizetői létszámcsökkenést hozott számára. Ahelyett azonban, hogy csendben zokogna a kimutatások felett, inkább minőségben javít (lsd. az Oscar-éllovas Nyugaton a helyzet változatlan és Guillermo del Toro Pinokkiója), és

egy ideje intenzíven foglalkoztatja a videojáték piac.

A GameStar emlékeztet: bár a game-ek egyelőre csak mobilos platformokra, így iOS-re és Androidra készülnek, egyre csinosabb a választék, például olyan nagy franchise-okhoz tartozó játékokkal, mint a Stranger Things, vagy Spongyabob, illetve kisebb, de annál élvezetesebb kincsekkel, köztpk az Oxenfree-vel és a Twelwe Minutes-szel.

Forrás: Netflix

A Netflix alelnöke, Leanne Loombe most azt közölte, hogy még tovább mennek a gaming iparágon belül, és csak 2023-ban további 40 címmel fogják megtoldani a streaming platform játékkínálatát. Elárulta továbbá, hogy 70 játékán dolgoznak külső stúdiók, de 16-ot saját fejlesztésben gyártanak. Példaként a Monument Valley 1-2-t, a Too Hot to Handle folytatását, illetve az Ubisoft gondozásában készülő Rogue Palace-t emelte ki.

Ja, és készülnek jóval nagyobb dobásra – ez is nemrég derült ki:

Zack Snyder bekeményít: netflixes sci-fijéhez rögtön videojáték is érkezik

 

×