Ki a legszórakoztatóbb gonosz, akivel valaha játszottál? Ezek a szemétládák annyira jól sikerültek, hogy a történetük élvezetesebb, mint a főhősé.

A gonosztevők mindig érdekes és szórakoztató figurák voltak – naná, különben hogyan tennék izgalmasabbá a game-eket, nem igaz? Mégis, még mindig vannak olyanok, akik pironkodva kegyetlenkednek valamelyik gonosztevő bőrébe bújva, ez is csak játék – és

milyen remek módja már a perspektívaváltásnak?

Ha olyan játékokat keresel, amelyekben így vagy úgy, de végül a rosszfiú szerepében találhatod magad, mi az alábbi gonosztevőket ajánljuk, mert imádni fogod őket. Szubjektív válogatás (köszi a segítséget, BossLevel Gamer), és sorrend sincs, hiszen mindenkinek más és más alkalmi alattomoskodás fog bejönni.

Shinobu Jacobs – No More Heroes 2

A No More Heroes franchise-ban ezzel a gonosztevővel is megküzdesz, de a játék folytatásában játszható figuraként tér vissza. Ő a világ nyolcadik számú hőse és a United Assassins Association legfiatalabb tagja, közben azon kevés karakterek egyike, akiket Travis megkímél a játékban.

Forrás: Grasshopper Manufacture

Bizonyos értelemben más harci stílust tapasztalhatsz meg, mint a Travis agresszív és vad harcmodora. Shinobu sokkal higgadtabb, és van néhány tisztességes légi támadás is a tarsolyában. Egykor Travis riválisa volt, de most már mestereként tekint rá, aki képes megtanítani őt arra, hogy jobb bérgyilkos legyen. A No More Heroes 3-ban felnőttként látjuk visszatérni, de ott már nem játszható karakter.

Arbiter – Halo 2

A Covenant elit kegyvesztett parancsnoka, Thel Vadam, aki aztán Arbiterré válik. Minden Arbiternek meg kell halnia szolgálat közben, de az ő karaktere valahogy túléli a neki adott összes küldetést, és végül még a Próféta árulását is, aki elárulta a faját. Ez az első alkalom, hogy egy Arbiter játszható, és rengeteg betekintést nyújt a Szövetségbe, illetve annak hierarchiájába.

Forrás: Bungie Inc.

Egy kis háttértörténet: Thel Vadamot eretneknek bélyegezték, mert nem tudta megvédeni a Halo-gyűrűket a SPARTAN elitkatonáktól, és most arra ítélték, hogy Arbiter legyen, vagyis öngyilkos küldetéseket hajtson végre a Szövetség számára. Mint Arbiter, a küldetésed az, hogy meggyilkold az eretnek vezetőt egy gázbányán, Thresholdban. Semlegesíteni fogod a Heretic erőit, miközben őrszemekkel harcolsz, illetve néhány menő Covenant és Sangheili repülőgéppel is hasíthatsz, szóval szó szerint a teljes Arbiter-élményt megkapod.

Goro Majima – Yakuza 0

Tíz év után végre Shimano őrült kutyájaként, Goro Majimaként játszhatsz! Az évek során rengetegszer feltűnt mellékszereplőként vagy főnökként, sőt, némelyik néhány játékban főszereplőként is. A Yakuza 0-ban azonban először jelenik meg játszható karakterként, most pedig a Yakuza: Dead Soulsban és a saját fővonalbeli játékában, a Yakuza Kiwami 2 Majima Sagaban is játszható.

Forrás: Sega

Goro Majima egy jól teljesítő Yakuza, akinek hiányzik a bal szeme, de ettől még karizmatikus és érdekes személyiség. Mivel a Yakuza 0 a franchise előzménye, egy fiatal és komolyabb Majimát láthatunk benne, és azt hogy, hogyan alakult ki a szadomazochista énje. Harci képességei eléggé egyediek – az egyik még breakdance technikákat is tartalmaz. Kihagyhatatlan.

Vergil – Devil May Cry 3

Játszható karakterét a Devil May Cry 3 főjátékának befejezésével tudod feloldani. Vergil a Devil May Cry franchise visszatérő antagonistája, aki a Devil May Cry 3: Dante’s Awakening és a Devil May Cry 5 játékokban is feltűnik. Történetesen ő a franchise főszereplőjének, Danténak az ikertestvére.

Forrás: Capcom

Bár ikrek, harcstílusuk és moráljuk teljesen ellentétes. Míg Dante a fényt, addig testvére a sötétséget kedveli. Ennek ellenére Vergil kombói és kardforgató képességei a legjobbak közé tartoznak, amiket megtapasztalhatsz, és mára a játékosok egyik kedvencévé vált. Karakterfejlődése és változásai teszik őt a franchise egyik legérdekesebb figurájává, még úgy is, hogy antagonista.

Jetstream Sam – Metal Gear Rising

A Metal Gear Rising Revengeance DLC részeként a játékosok Jetstream Sam, azaz Samuel Rodrigues bőrébe bújhatnak, és felfedezhetik az eredettörténetét. Ez eleve király, mert nem minden nap derül ki, hogy mi késztet egy kiborg kardforgatót arra, hogy gonosszá váljon. Sam az egyik legnehezebben legyőzhető főnök az alapjátékban, így jó kis betekintés nyújt abba, hogy mi hajtja őt.

Forrás: PlatinumGames

Jetstream Sam egy kiborg zsoldos, aki komoly hírnevet szerzett magának a bűnözői alvilágban, de még mindig a szamurájok útját járja. Régebben az igazságszolgáltatás része volt, de mára hátat fordított neki. A DLC ennek okát is feltárja.

Dr. Ivo Robotnik / Dr. Eggman – Sonic Adventure 2

A Sonic univerzumban Dr. Eggman néven ismert: ő az egyetlen állandó ellenfél, akivel a sorozat nagy részében találkozni lehet. A vele zajló küzdelemben átválthatunk az ő bőrébe, ami elég érdekes fordulat. A Sonic Adventure 2-ben felveheted Dr. Robotnik mecha ruháját, és nekivághatsz a városnak – titkos katonai bázisokon robbantva át a világuralom megszerzése érdekében.

Forrás: Sega

Eddig a Sonic Adventure 2 alatti Dark kampány volt az egyetlen amiben Dr. Robotnikot is irányíthatod, és nagy kár. Márhogy az, hogy csak egy játékban nyílik rá lehetőség, mert rengeteg potenciált rejt magában a mech-ruhájával és a különböző gépeivel. Az ő szerepe leginkább a többirányú lövöldözésre koncentrál, de szórakoztató, hogy egy mech-ruhában lövöldözhetünk és lebeghetünk mások felett. Jó kis gonosztevő móka!

Abby Anderson – The Last of Us Part II

Kicsit szürke zónában van, de kétségtelenül ő az egyik legellenszenvesebb karakter, akivel találkozni lehet franchise-ban. Technikailag azért tekinthető gonosztevőnek, mert fontos karaktert öl meg (hadd ne spoilerezzünk), és ez még akkor is szíven üt, ha a játék amúgy nagyon igyekszik megmagyarázni a motivációit.

Forrás: Naughty Dog

A game-ben jó 10-15 órán keresztül játszhatunk Abbyvel, aki újra felfedezi önmagát és az életcélját, miután bosszút állt az apja megöléséért. Ironikus módon ez csak bebetonozza az iránta érzett gyűlöletet, ami épp’ az ellenkezője annak, amit a történetírók el akartak érni. Majd hátha a sorozat második évadja kiköszörüli a csorbát!

Harley Quinn – Batman: Arkham Knight

Harley Quinn először a Batman: Arkham Knightban lesz játszható DLC, a franchise Arkham epizódjának részeként. Harley szerepében játszhatunk, aki betör a rendőrségre, hogy megmentse Poison Ivy-t és ezzel megtegye az első lépést Batman elpusztítására. Mindez még az Arkham Knight eseményei előtt történik, egyébként.

Forrás: Rocksteady Studios

Ekkorra Joker már halott, Harley-t pedig fűti a bosszú, és összegyűjt minden embert, akit csak tud, miközben átveszi az irányítást Joker bandája felett. Rengeteg rendőrön és végül Nightwingon is át kell verekednie magát – utóbbi ugye azt próbálja megakadályozni, hogy kiszabadítsa Poison Ivy-t. Vicces karakter, Joker pszichotikus elemeivel fűszerezve, ráadásul Poison Ivy mellett összefog Scarecrow-val és a Pingvinnel is, szóval nem nagyon lehet mellette unatkozni.

Darth Vader – Star Wars The Force Unleashed

Bűnös hazugság lenne azt állítani, hogy még sosem akartad kipróbálni Darth Vader, a Sith-ek sötét urának szerepét. A The Force Unleashedben Darth Vaderként indulhatsz küldetésre, hogy megtalálj egy titkos tanítványt, akit át kell állítani a sötét oldalra.

Forrás: LucasArts

A küldetés a sztori elején található, és a vukik bolygóján játszódik, ahol az erővel jól megfojtogathatsz néhány vukit, és lóbálhatod is a fénykardodat. Mivel ebben a játékban is félelmetes főnök, legalább kapsz egy kis ízelítőt belőle, mint játszható karakterről és a képességeiről, mielőtt szembe kellene szállnod vele.

Bowser – Super Mario Odyssey

Igen, nem ez az első játék, amiben Bowsert alakíthatod, hiszen többször is átveheted a karakterét, hogy jó kis pusztítást rendezz. De a Super Mario Odyssey-ben lévő Bowser talán a legjobban demonstrálja a visszatérő karakter erejét.

Forrás: Nintendo

Mindannyian tudjuk, hogy Bowser erős, de mindig jó érezni, mennyire. Annak is van értelme, hogy az összes Mario-játékban visszatérő gonosztevő, hiszen olyan lény, akit nehéz végleg legyőzni. Valahol ő is szürke zónás, mivel vannak játékok, amelyekben egyenesen Mario oldalán áll, így talán nem teljesen illik rá a gonosztevő jelző.

És a jó arc filmes gonoszokat láttad már?

Valójában miattuk érdemes nézni: 10 szimpatikus gonosztevő filmekben

 

×