Mutatjuk hol akad el végleg a nép a Hogwarts Legacyban, ami váratlanul sok nehézséget okoz a gamereknek. Az érdeklődés viszont nem csökken iránta.

Ahhoz képest amennyien megvették és játszák, nagyon kevesen tudják, vagy akarják befejezni az idei év eddigi legnagyobb sikerét, a Hogwarts Legacyt. A játék hatalmas népszerűségnek örvend, mióta februárban megjelent az első néhány platformra, de a gamerek

egy adott ponton szinte kivétel nélkül feladják, vagy egyszerűen képtelenek befejezni.

A GamesRadar megírta: a rajt óta drasztikusan bezuhant az egyidőben játszó gamerek száma, ami minimum agasztó lehet az RPG kiadójának, hiszen a vártnál gyorsabban csökken iránta az érdeklődés. E mögött sokan az eredménytelenséget, ezáltal a különösebb sikerélmény elmaradását sejtik, hiszen 30 százalék alatt van azoknak a játékosoknak az aránya, akik nem csak játszogattak vele, de be is fejezték a Hogwarts Legacy fő küldetését.

Forrás: Avalanche Software

És valóban: ha megnézzük a PlayStation trófealistát, akkor jelenleg az van, hogy a játékosok 28,8%-a fejezte be a történetet, ami nem áll túl messze a Steam statisztikáitól. Ez azt jelenti, hogy az utolsó bosson gyakorlatilag csak minden 4-5. játékos tudja átverekedni magát. A Gaming Bible 2023. március 21-én arról számolt be, hogy

az egyidejű játékosszám 29.593 fős mélypontra süllyedt, miközben korábban 879.308 is volt.

Az persze lehetetlen, hogy a Hogwarts Legacy folyamatosan tartsa a közel 880 ezres csúcsot, de az egyidejű játékosok drasztikus fogyása miatt nehéz lenne azt állítani, hogy egy kicsit sem aggasztó a Hogwarts Legacy helyzete, holott a megjelenését követően mindössze öt hét alatt megdöntötte a FromSoftware góliátjának, az Elden Ringnek az eladásait. Érdekes lesz látni, hogy hogyan alakul a matek a megjelenéstől számított egy év alatt.

Addig persze még dobhatnak a számokon olyan nem elhanyagolhat tényezők, mint egy-egy jól irányzott DLC, vagy a megjelenés előző generációs konzolokra (május 5.), illetve Nintendo Switchre (július 25.).

Még később pedig ilyen is lesz:

Hoppá! – Élőszereplős sorozat készülhet a Hogwarts Legacy-ból

 

×