Talán választási lehetőségünk is lesz.

Április második hetében ránthatja le a leplet az Nvidia az új videókártyáról. Papíron az RTX 4070 következik, ám a hétfői jelek alapján az RTX 4060-ra sem kell már sokat várnunk. Az Nvidia az RTX 40 szériában az új, 12VHPWR adaptert használta, melynek debütálása nem volt gondtalan. Több leégett RTX 4080 és RTX 4090 kártyát is láthattunk a világhálón.

A gyártó azt javasolja, hogy kiemelten figyeljünk a tápkábel csatlakoztatására. A belsős vizsgálatok arra jutottak, hogy  ennek elmaradása és az így keletkezett elégtelen érintkezés okozta a melegedéseket, leégéséket. Az igazságot csak maga az Nvidia tudja, az AMD továbbra is kitart a régi megoldás mellett. Jogosan merült fel a kérdés a játékosokban, hogy milyen csatlakozóval érkezhetnek majd az újoncok.

Úgy tűnik, hogy az Inno3D már meg is adta erre a választ!

Az Inno3D RTX 4070 doboza idő előtt került fel az internetre. Azt azonban világosan leolvashatjuk róla, hogy a régi, 8-pines csatlakozót fogja majd használni. Abból is egészen pontosan egy darabot. Nem véletlenül, hiszen papíron az RTX 4070 egy 200 wattos kártya, így a tápkábel 150 wattja és a slotból elkérhető 75W bőven lefedi majd az újonc igényeit. Természetesen előfordulhat, hogy néhány gyártó az új megoldást fogja választani, ám öröm látni, hogy lesz lehetőségünk választani ilyen téren is.

Vigyázz! – Terjed a szoftvert is becsapó hamis Samsung 980 Pro SSD

×