Valaki olyan PS1-es játékot képzelt el, ami a nemrég megjelent HBO sorozat alapján készült volna.

Bár manapság a videojátékok világában szinte minden arról szól, hogy milyen grafikai színvonallal rukkolnak elő a fejlesztők, vannak, akik most is imádják a régi, PlayStation 1-es korszak grafikai megvalósítását. Éppen ezért nézzük örömmel mindig az úgynevezett demake videókat, melyek bemutatják, hogy egy mai gyönyörű játék hogyan nézne ki a PSX-es korszakban. Most egy gamer valami hasonlót csinált, de kicsit másképp.

Elképzelte milyen lenne egy The Last of Us sorozat alapján készült játék, ha az a PS1 korszakban jelent volna meg.

Szóval tegyük fel, hogy a The Last of Us sorozat nem most jelenik meg, hanem a 90-es évek végén, alapja pedig nem egy 2013-as játék, hanem egy önálló alkotás. Ha a sorozat már akkor nagyon népszerű lett volna, a sikerén felbuzdulva talán még egy videojáték is készült volna belőle, PlayStation 1-re. Most valaki azt mutatja be egy videóban, hogy ez a játék hogyan nézhetett volna ki, és milyen játékmenetet kínált volna.

The Last Of Us – PS1 game based on the TV show
by u/westonfahey79 in thelastofus

 

Az old school stílus persze egyértelműen visszahozza a régi, nosztalgikus érzést. Ha a Last of Us egy régi sorozat lenne, örültünk volna az alapján egy ilyen játéknak. A helyzet azonban ugye a valóságban teljesen más. Az eredeti The Last of Us játék első része még 2013-ban jelent meg, a The Last of Us Part 2 pedig 2020-ban. A játék népszerűségének miatt készült belőle sorozat, ami hihetetlenül népszerű lett.

Na de most jön a meglepetés. A fent látható videó ugyanis nem csak videó, hanem egy valódi játék. Vagyis amit látsz, azt ki is próbálhatod. A TheLastPascal című játékot ugyanis el lehet érni az itch.io oldalon.

Ingyenesen letölthető és kipróbálható.

 

Persze ez nem egy teljes játék, ráadásul jelenleg is vannak technikai gondok vele, például a hanggal. Mindenesetre érdekes projekt. Azonban jó hír, hogy a The Last of Us játékok ennél sokkal szebb grafikával is játszhatók, sőt március 28-án a Part 1 PC-re is megjelenik.

Ez is érdekelhet:

Megdöbbentő – Ilyen mocskos a kontrollered és a laptopod némi használat után

 

×