Érdemes lehet rendszeresen tisztítani őket.

Akármennyire is igyekszünk vigyázni a hétköznapi tárgyainkra, bizony így is koszolódnak. Sokan nem esznek, isznak a gép vagy a laptop előtt, de mégis rengeteg por, bőrmaradvány és hasonló finomság kerül ki a perifériából vagy laptop burkolata alól. Ezek csak azok a dolgok, amiket szabad szemmel is láthatunk, az igazán makacs kórokozók és baktériumok szabad szemmel láthatatlanok.

Szerencsére több mód is van arra, hogy ilyen szempontból is megvizsgáljuk a tárgyakat. Az elmúlt hónapokban Gyuris „Plantprotecting” Rita több edukatív jellegű TikTok videót is feltöltött a csatornájára. Az egyik videójában éppen arra keresi a választ, hogy milyen kórokozókat találhatunk a laptop billentyűzetén, egy DualShock kontrolleren és egy hétköznapi TV távirányítón.

@plantprotecting Újabb tesztet hoztam Nektek! Te szoktad takarítani ezeket az eszközöket? 😂 #test #ps #ps5 #ps5controller #nanocell #lgnanocell #playstation #asus #laptop #bacteria #agarplate #fungi #baktériumok #gomba ♬ eredeti hang – Plantprotecting Rita

Sokakat megdöbbenthet az eredmény!

Rita számára is meglepő volt a harmadik napi látvány. Mindhárom hétköznapi tárgyon rengeteg gomba és baktérium található, míg a kontrollként használt, papíron tiszta agar plate tejesen átlátszó maradt a teszt végére is. Néha érdemes lehet áttörölgetni fertőtlenítős kendővel ezeket az eszközöket, hiszen a napi szintű használat bizony ilyen nyomokat hagyhat maga után.

Így trükközik a Microsoft Support:

Az igen! – A Microsoft support is kalózszkripttel aktiválja a Windows-t

 

×