A Razer most üvegből készült egérpaddal próbálkozik, ami nem feltétlenül lesz jó azoknak, akik sokat csapkodnak a játékok miatt.

Milyen érdekes, hogy az otthoni számítógépek őskorában milyen fontos szerepet töltött be az egérhasználatban az egérpad, ám amikor megjelent a lézeres egér, sokan azt gondolták: soha többé nem fog kelleni. Mára azonban mindenki rájött, hogy az érzékelés az egérpad felületén a legjobb, sőt egyfajta divat is lett a dizájnos egérpadok használata. A nagy hátránya persze az, hogy idővel koszos lesz, nehezen tisztítható, még akkor is, ha vannak már rá praktikák.

A Razer most úgy gondolta, ismét bedob a piacra egy könnyen tisztítható üvegből készült egérpadot.

Persze nem a Razer az öveg egérpad feltalálója, hiszen a Skypad is kísérletezik vele – számol be róla a PCWorld. A Razer Atlas egyébként egy 5 milliméter vastag üveglap, 45X40 centis méterben. A felület egy sima matt üveg, nincs RGB, csupán egy szép gravírozott márkajelzés.

A Razer szerint az üveg egérpad nagy előnye, hogy könnyen tisztítható, illetve nem mozog az asztalon. Persze az üveg hátránya a hang, ám a Razer azt nagyon halk használatot ígér. Persze még így is lehet, hogy valakit zavarni fog a műanyag és az üveg érintkezése, súrlódása.

Ami talán további hátrány lehet, hogy amennyiben valaki rage-el, vagyis felidegesíti magát játék közben, és csapkod az egérrel, az még össze is törheti. Persze a Razer felhívja a figyelmet honlapján arra, hogy az egérpad nem kompatibiblis a fejjel, tehát ne vágjuk hozzá senkihez, arról nem írnak, hogy mennyire strapabíró.

A Razer hivatalos oldalán egyébként egy ilyen egérpad most 99.99 dollár vagyis nagyjából 37 ezer forint. Megéri nem?

Ez is érdekes:

A Disney+ következő nagy dobása: jöhet az Avatar sorozat

 

×